Szombaton újra Pozsonyi Piknik

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg a XIII. kerület kulturális fesztiválját: a színházak is kitelepülnek.

Újlipótváros civil kulturális fesztiválja szeptember 2-án 10 és 21 óra között a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István park között kínál programokat sokféle műfajban. A rendezvényen hagyomány a tematikus utcák sora, az idén ez a színházak esetében parkká bővül: sok budapesti és vidéki társulattal és művésszel találkozhatnak az érdeklődők a Szent István park keleti oldalán, a Balzac utca torkolatánál. A társulatok pavilonjainál külön programokkal is várják az érdeklődőket.

pozsonyi_piknik.jpg

Újdonság az idei Pozsonyi Pikniken a Képzőművészek utcája, benne a Piknik galériával, ahol a már kész kortárs művek kiállítása mellett az érdeklődők élőben követhetik neves festők munkáját. A résztvevők között van Kőszeghy Flóra, Czanik Mátyás, Menetmen és Weiler Péter. A Pikniken készült képekre licitálni lehet, a bevétel a Bátor Tábor Alapítvány és a Pozsonyi Piknik Egyesület munkáját segíti.

A további tematikus utcák között van a könyvesek utcája az Újpesti rakparton, a Gasztro utca és a civil- és média sor. A Gyerekpiknik programjairól az idén a Hatszín Teátrum gondoskodik az Újpesti rakparton, a Szent István park és a Radnóti Miklós utca között található színpadán.

A felnőttek számára programokat kínáló két színpad fellépői között van a Vígszínház a 30. születésnapját ünneplő A padlással és Presser Gáborral; Parti Nagy Lajos, aki színészi segédlettel saját művét adja elő, Szombathelyről érkezik Jordán Tamás, először lép fel a Piknik színpadán a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Dumaszínház és a Rippel fivérek.

Részletes program a Pozsonyi Piknik honlapján olvasható.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása