A nap fotója – a csodáról, amit magunktól kell várni

A PanoDráma és a Trafó koprodukciójában készülő előadás Rózsa Milán politikai és melegjogi aktivista életét mutatja meg – szó szerint.

A csodát magunktól kell várni című dráma a 26 évesen öngyilkosságot elkövető Rózsa Milán történetéből kiindulva, a PanoDráma alkotócsapata által készített és szigorúan szó szerint felhasznált mintegy negyven eredeti interjúból és egyéb dokumentumanyagokból nyeri el végleges formáját, akárcsak a romagyilkosságokról 2011-ben bemutatott és számos nemzetközi fesztivált megjárt Szóról szóra óta a társulat szinte valamennyi ősbemutatója a Katonában látható Pali című monodrámáig.

                 Bezerédi Zoltán (elöl) az előadásban / Toldy Gábor fotói a képre kattintva tekinthetők meg!

Újdonság, hogy az alkotócsapat vendégrendezőt kért fel a dráma színrevitelére. A csodát magunktól kell várnit a nézők a többszörös díjnyertes Pass Andrea rendezésében először a Pride Weeken láthatták, július 4-én az Átrium Filmszínházban, ma pedig a PanoDráma bemutatójával nyit a Trafó Kortárs Művészetek Háza új évada. Ezt követően szeptember 6-án látható az előadás a Trafóban. Mindkét alkalommal este 8 órától. 

Az előadás szereplői: Ballér Bianka e.h., Bezerédi Zoltán, Botos Éva, Ivanics Tamás, Ördög Tamás és Urbanovits Krisztina. A szövegkönyvet a mintegy 50 órányi interjúból a PanoDráma koncepciója alapján Garai Judit, Hárs Anna, Merényi Anna és Pass Andrea állította össze.

Kapcsolódó cikkek

Amikor mások harcolnak helyettünk
Premierajánló – Az aktivista, a lélekbúvár és a hegedűs
A drámaírónő, akit fuvolistának szántak és rendező lett

süti beállítások módosítása