Hét új bemutató a Centrál Színház idei évadában

Közte Ibsen Kísértetek című drámája Alföldi Róbert rendezésében, a Hajmeresztő című krimikomédia és Molnár Ferenc Delilája Balsai Mónikával és Stohl Andrással. 

Az évadot október 6-án Pokorny Lia rögtönzésekkel tűzdelt, a nézővel közvetlen párbeszédet folytató darabja nyitja Dolgok, amikért érdemes élni címmel Horgas Ádám rendezésében. Október 20-án a Hajmeresztő című krimikomédiát mutatják be Morcsányi Géza fordításában, Simon Kornéllal a főszerepben. A Puskás Tamás rendezte darab szerint a fodrászszalon vendégei és dolgozói közül valaki ollóval leszúrt egy világhírű zongoraművésznőt. A nyomozás a nézők irányításával zajlik majd, így a történet minden előadáson máshogy alakul. 

my_fair_kallos_bea_mti.jpg                Alföldi Róbert és Tompos Kátya a My Fair Lady előadásában (fotó: Kallos Bea / MTI)

Novemberben Balogh Anna, Ágoston Kati, Vári-Kovács Péter és a társulat új tagja, Ódor Kristóf tolmácsolásában felfrissülve tér vissza az Ájlávjú című zenés darab, amely párkapcsolatról, férfiakról és nőkről, életről és halálról szól. Szintén novemberben tűzi műsorára a színház a Personát; Bergman klasszikusában Balsai Móni és Györgyi Anna áll színpadra Hidvégi Nóra rendezésében. Decemberben indul az a havonta ismétlődő felolvasóest-sorozat, amelyben az ország színészei és színésznői párban olvassák fel a Love letterst, egy férfi és egy nő gyermekkortól halálig tartó levélváltását. 

Ibsen Kísértetek című darabja Alföldi Róbert rendezésében lesz látható, a női főszerepet Básti Juli, a két férfi főszereplőt Gáspár Tibor és Gáspár Sándor játssza. Márciusban Molnár Ferenc Delila című vígjátéka gazdagítja a színház repertoárját Puskás Tamás rendezésében, Balsai Mónikával és Stohl Andrással a főszerepben. Az előadás különlegessége, hogy 80 évvel ezelőtt az ősbemutató ugyanezen a színpadon volt. 

haz_puskel_zsolt.jpgBalsai Mónika és Stohl András a Házassági leckék középhaladóknak előadásában (fotó: Puskel Zsolt / Port.hu)

A Centrál Színház a 2016/2017-es évadban összesen 426 előadást tartott, melyek látogatottsága 99,11 százalékos volt, a teljes nézőszám így meghaladta a 144 ezer főt, több mint 20 ezerrel túllépve a korábbi évad számát. Ez az ugrásszerű növekedés a két nagyszínpadi bemutatónak, a My Fair Lady-nek és a Házassági leckék középhaladóknak című előadásnak volt köszönhető, amelyek az új évadban is szerepelnek a színház kínálatában.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Puskás Tamásé lett a Centrál Színház

süti beállítások módosítása