A Hetedik alabárdos premier előtti vetítése a budapesti Katonában

Szeptember 16-án éjfélkor a Színházak Éjszakáján a Katona József Színház levetíti Vékes Csaba Hetedik alabárdos című filmjét. 

A film a Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotása. A vetítés után a film alkotóival, színészeivel beszélgethet a közönség. A beszélgetés moderátora Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész lesz. 

banki_g_kicsi_2.jpgBánki Gergely a Hetedik alabárdosban

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái. 

A címszerepben a Krétakör társulatából valamint a Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna és Polgár Péter. 

nagy_ervin1_kicsi.jpgNagy Ervin és Bánki Gergely a filmben

A Hetedik alabárdos világpremierjét szeptember 2-án tartották az alkotók jelenlétében a 41. Montreali World Filmfesztiválon, és bemutató előtt még a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában is látható lesz. Országosan szeptember 21-én indul a hazai mozikban.

süti beállítások módosítása