Batang felé… - Bemutató Koltai Róberttel

Christian Gundlach története egy lassan elbutuló férfi (Koltai Róbert) és egy őt ápoló fiatal (Szirtes Balázs) nagy utazásáról szól.

A napjainkban játszódó történetben Hubert és Alex két fura, magányos alak. Kapcsolatuk egy izgalmas lélektani játék. Hubert (Koltai Róbert) egy a demenciába lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást és elsüllyed egy képzelt világban. És egy fiatal, Alex (Szirtes Balázs), aki kényszerű kötelességből ápolja őt.

A valóság neki is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van?

batang.JPGKoltai Róbert és Szirtes Balázs a Batang felé... előadásának próbáján (forrás: Hungarikum Pódium)

Épp 10 éve játszottam először együtt Szirtes Balázzsal Veszprémben Harold Pinter világhírű drámájában, A gondnokban. Azóta többször összehozott bennünket a sors partnerként, de jó néhányszor rendezhettem is őt. Ma már rajongója vagyok” – meséli Koltai Róbert partneréről.

Ketten játszani, ketten mesélni egy estén át varázslatos, egész különleges lehetőség, ajándék a színházban. Nagy színésszel játszani ugyanezt, csoda és felelősség. Koltai Róbert óriás. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos utazás lesz vele ez is. Batang felé” – replikázik Szirtes Balázs.

A fontos dolgok mindig két ember között történnek. A színpadon és az életben is. Mostanában ezek engem sorra megtalálnak. Hálás vagyok érte” – vall Gaál Ildikó, az előadás rendezője, hozzátéve – „Ebben a történetben is tükörbe nézünk. Ez fáj. És közben szívből röhögünk – önmagunkon is!

Az előadás szeptember 15-én, este fél 8 órai kezdéssel látható a Hungarikum Pódiumon (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.). Ezt követően az érdeklődők október 4-én, 6-án, 18-án és 20-án is megnézhetik a produkciót.

süti beállítások módosítása