20 éve lépett félre a miniszter

Kern András és Koltai Róbert egy háromnapos rendezvénysorozaton ünnepli a jubileumot – filmvetítéssel, kabaréval és színházzal. 

A rendszerváltás óta bemutatott magyar filmek közül ma is a Miniszter félrelép vezeti a nézettségi statisztikákat, a maga közel 700 ezer nézőjével. A főszereplő- és rendező páros, Kern András és Koltai Róbert kereken 20 éve mutatta be a vígjátékot, ebből az alkalomból a szentgotthárdi Csákányi László Filmszínházban ünnepelnek. Az eseményhez a szervezők további programokat is kapcsoltak, így jött létre a Kern-Koltai Napok, amely a filmvetítésen túl nem mindennapi színházi előadásokat is tartogat az érdeklődők számára. 

kern-horz.jpg          Kern András és Koltai Róbert

Az első napon, szeptember 28-án Koltai Róbert Jászai Mari-díjas színművész a Lerajzolom percek alatt című önálló zenés kabaréjával szórakoztatja majd a nézőket a szentgotthárdi színházban. A műsor humoros történetekből, paródiákból és jól ismert dalokból áll össze. Kiderül az is, hogy a cím az Activity egykori televíziós játékra utal-e, amelyben a legviccesebb jelenetek azok voltak, amikor Koltai Róbertnek rajzolnia kellett. 

A rendezvény második programeleme szeptember 29-én a nagysikerű magyar filmvígjáték, A miniszter félrelép vetítése és a film bemutatójának 20. évfordulójához kapcsolódó különleges este a szentgotthárdi moziban, ahol személyesen is közreműködik a kettő főszereplő: Vitt Péter miniszter, azaz Kern András és akinek mindig el kell vinni a balhét: Galamb Sándor titkár, azaz Koltai Róbert

miniszter.jpgKoltai Róbert és Kern András - A miniszter félrelép

Szeptember 30-án ismét a színházé a főszerep: a Vígszínház és Orlai Produkciós Iroda Kellékes című közös darabját  tekinthetik meg az érdeklődők Kern András, Kossuth-díjas színművész előadásában. Eberhard Streul kortárs német  író darabja, Parti Nagy Lajos bravúros átiratával egy színházi kellékes másfél órás „one man show”-ja.  Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. 

(Forrás: Szentgotthárdi Önkormányzat)

süti beállítások módosítása