Kihirdették a Prima Primissima idei jelöltjeit

 A magyar színművészet kategóriában Blaskó Péter, Enyedi Ildikó és Hegedűs D. Géza közül kerül ki a díjazott. 

A Prima Primissima díj 15 éve változatlan formában működik, minden kategóriában három jelölt (Prima) közül kerül ki a Prima Primissima díj nyertese.

A Junior Prima díjak a fiataloknak jelentenek biztatást és anyagi segítséget, míg a megyei Prima díjak a helyi kiválóságokat ismeri el. A Primák 5 millió, a Primissimák 15 millió forintot vehetnek át a díj mellé, a Junior Prima díj 2 millió, a megyei Prima díj pedig 1 millió forint jutalommal jár. Eddig összesen 1900 ember vehette át ezeket a díjakat csaknem 4 milliárd forint értékben.

egyutt.jpgEnyedi Ildikó, Hegedűs D. Géza és Blaskó Péter

Idén 750 főt - köztük először határon kívülieket is - jelöltek a korábbi díjazottak, az alapítók és a szakmai szervezetek. Politikai újságírók eddig nem lehettek jelöltek, mostantól azonban, ha munkásságuk erre alkalmassá teszi őket, ők is kaphatnak jelölést.

Ebben az évben a magyar színházművészet kategóriában Blaskó Péter színművész, Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró és Hegedűs D. Géza színművész, rendező, egyetemi tanár kapott jelölést.

Az ünnepélyes díjátadót december 1-jén tartják, addig a közönség is kiválaszthatja saját díjazottját a harminc jelölt közül a www.primaprimissima.hu honlapon.

A további kategóriák jelöltjeinek névsora a Prima Primissima honlapján található. 

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása