Nyitott Kör – Pályázat diákközösségek számára

A Nyitott Kör lehetőséget biztosít színházi nevelési előadásaikon és drámaóráikon való kedvezményes részvételre.

Mivel foglalkozik a Nyitott Kör? 

Színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hozunk létre. A színházi nevelési előadás egy többnyire 3 óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést, vagy témát vizsgálunk: az előadást játszó színész-drámatanárok és a diákok közösen játszanak, gondolkodnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016-ban 94 színházi nevelési előadást tartottunk.

Mi a Nyitott Pálya? 

Egy lehetőség, amelyen keresztül a drámaóráink és az előadásaink iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik támogatott formában vehetnek részt az aktuális időszak meghirdetett alkalmain. Programjaink piaci ára 30-100 ezer forint között mozog.

Az elnyerhető támogatás mértéke: 50-100%

A pályázók között előnyben részesítjük, ha valaki magasabb önrészt tud vállalni, vagy számunkra világosan kifejti, hogy miért érdemes egy alacsonyabb önrész mellett az ő csoportját választanunk.

Kérjük, hogy anyagi helyzetüknek megfelelő mértékű támogatást igényeljen annak érdekében, hogy azok, akik esetleg kevesebb forrással rendelkeznek, szintén részt vehessenek programjainkon.

A Nyitott Pályán kínált drámaórák és előadások között vannak általános iskola alsó és felső tagozatosainak illetve középiskolásoknak készült programok. A kínált programok kérdéseket vetnek fel többek között a kirekesztés, hatalom, szerelem és önazonosság, cyberbullying, kulturális különbségek és migráció kapcsán.

Mit vállalnak a támogatást elnyert pályázók?

 - Az egyeztetett előadás alkalomra időben érkeznek, minimum a vállalt létszám 80%-val, illetve az intézményben fogadott előadás esetén biztosítják az egyeztetett időkeretet és teremfeltételeket.
- A résztvevő diákközösség egy 8-20 másodperces rövid videóban véleményt fogalmaz meg a látott előadásról a részvételt követő 10 napon belül.
- A kísérő tanár egy maximum 500 karakteres, szöveges visszajelzést ad az előadáson tapasztaltakról a részvételt követő 10 napon belül.
- Részvételükről hírt adnak az intézmény online felületein (honlap, közösségi oldalak).

Mit tehet, ha tetszik önnek a részvétel lehetősége, de valamilyen oknál fogva ez nem tűnik kivitelezhetőnek? 

Vannak olyan csoportok, akiknek a Budapestre utazás nehézséget okoz, vagy épp az iskola vezetősége nem támogatja az iskolaidőben történő kimozdulást az intézményből, a tanórák kihagyását. Ha ön és diákcsoportja is hasonló helyzetben van, akkor is javasoljuk a pályázat kitöltését – igyekszünk megoldást találni arra, hogy az együttműködés létrejöhessen!

Jelentkezési határidő:

  1. szeptember 20. 18.00 óra 

A Nyitott Pályán kínált előadások részletes leírása és JELENTKEZÉS itt: http://nyitottkor.hu/2017/08/nyitottpalya2017/

süti beállítások módosítása