Kapufa és öngól – Különös tinédzserszerelem Nagyváradon

A nagyváradi Szigligeti Színház a dráma napján mutatja be Körmöczi-Kriván Péter Debüt-díjas darabját egy kapus, egy halott lány és egy végzetes vérrög történetéről. 

A Kapufa és öngól című előadás szeptember 21-én, este 7 órától látható bemutatóját követően Novák Eszter, a Szigligeti Társulat művészeti vezetője beszélget a szerzővel, a rendezővel, Simon Judit kritikussal, ugyanakkor sor kerül a színház gondozásában kiadott dráMÁzat III. kötetének bemutatójára is. 

mla.jpgSebestyén Hunor a Kapufa és öngól előadásában (fotó: Mohácsi László Árpád)

 „Körmöczi-Kriván Péter Kapufa és öngól drámája a szerelemről és a halálról bölcsen, szeretettel mesélő történet, amely azt gondolom, kifejezetten hasznos inspirációforrás lehet a világot még csak most kóstolgató forrongó ifjúságnak” – mondta az előadás rendezője Tasnádi-Sáhy Péter a dráMÁzat drámapályázat Debüt-díjas alkotásáról. 

Az előadás főszereplői tinédzserek: Boy kapus a kisváros focicsapatában, Szuzi pedig imádja a lazacokról szóló természetfilmeket. Kapcsolatuk mégsem mindennapi, hiszen a lány már halott, a fiú fejében pedig, időzített bombaként ketyeg egy Sam névre keresztelt vérrög. 

Az előadás főbb szerepeiben Sebestyén Hunor, Tőkés Imola és Ungvári Oscar látható.

(Forrás: Nagyváradi Szigligeti Színház)

 

süti beállítások módosítása