A Budapest Bábszínház új játszóhellyel bővül a Vörösmarty utcában

A Kemény Henrikről elnevezett teremben mutatják be a kisiskolásoknak szóló, drámafoglalkozással játszott előadásukat, A csomótündért szeptember 30-án 15 órai kezdettel. 

Másnap a névadó munkásságára emlékezve Vitéz László-napot tartanak ugyanott, amelynek keretében a színház két művészének Vitéz László-előadását is műsora tűzi. 

csomo_eder_vera.jpgEllinger Edina a Csomótündér imázsképén (fotó: Éder Vera)

A Budapest Bábszínház szeptember 30-án 18 órakor az Andrássy úti épület Ország Lili stúdióra átkeresztelt kamaratermében a névadó munkássága előtt tiszteleg. „befalazva”- in memoriam Ország Lili címmel, a festőművész-bábtervező életéből, képeiből inspirálódva, Dragomán György szövegével, kifejezetten felnőtteknek szóló előadást készít Gergye Krisztián, amelynek premierje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében lesz látható. 

Az előadás előtt 17 órakor a színház előcsarnokában található Koós Iván Galériában nyílik meg a teátrum műhelyében díszletfestőként, majd bábtervezőként hosszú időn át dolgozó Ország Lili bábszínházi munkásságát bemutató kiállítás. 

Mint azt a bejárat melletti neon figura lecserélésekor sokan már észrevehették, a Budapest Bábszínház arculata megváltozik. „Idén elérkezettnek láttuk az időt, hogy új arculatot adjunk színházunknak. Ennek részeként új külsőt kapott az előcsarnok, hamarosan elindul új honlapunk, és új logót választottunk. Fontosnak tartottuk, hogy emblematikus „pálcikaemberünk” hirdessen továbbra is bennünket, ehhez azonban kor követelményeinek megfelelő, megújult formát választottunk. A régi neonfigura a főváros emlékeit bemutató Kiscelli Múzeumban lesz megtekinthető, kicsinyített mását pedig a Koós Iván Galériában őrizzük tovább” – írják közleményükben. 

Ami pedig a progresszió és a kísérletezés jegyében meghirdetett soron következő évadot illeti, a nagyszínpadon két premiert láthatunk: Kodály Zoltán daljátékát, a Háry Jánost, illetve Felix Salten Bambi című regényének adaptációját, amely hat éven felülieknek készül. Ugyanennek a kisiskolás korosztálynak szól az Ország Lili stúdióban egy bemutató, amely Dániel András Mit keresett Jakab az ágy alatt? című történetéből készül. A Kemény Henrik teremben a legkisebbeket, a bölcsődéseket várják Axel Scheffler Pipp és Pollijával – a premierre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretén belül kerül sor –, és itt mutatják be a felnőtteknek Az odúlakót, Dosztojevszkij Feljegyzések egy egérlyukból című kisregényének adaptációját is.

(Forrás: Budapest Bábszínház)

Kapcsolódó cikkek

Még magasabb fokozatra kapcsol a Budapest Bábszínház
Mi lett a Budapest Bábszínház neon figurájával?
Amikor a színházak beindulnak – Premierajánló

süti beállítások módosítása