Két ingyenesen látogatható határontúli előadás a Magyarság Házában

Az Osonó Színházműhely és a Szabadkai Gyermekszínház vendégeskedik októberben a Duna Palotában. 

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcodat című előadása október 18-án, a Szabadkai Gyermekszínház Tigris Péter gyermekprodukciója pedig október 29-én látható. A belépés ingyenes, ám előzetes regisztrációt igényel a magyarsaghaza@gmail email címen. 

Ahogyan a víz tükrözi az arcodat 

Megérett bennünk a vágy, hogy megmérjük a minket körülvevő társadalom lázát és erről beszéljünk a színház eszközeit felhasználva. Előadásunk dokumentarista jellegű, amelyben a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat kutatjuk, így a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok és saját magunk történeteit szőttük színházi eseménnyé, folyamatosan keresve a magunkkal, nézőinkkel és az Istennel való találkozás lehetőségét. 

eloadaskep5.jpgAhogyan a víz tükrözi az arcodat (forrás: Magyarság Háza)

Hosszú beszélgetéseink és egyéni megnyilatkozásaink eredménye egy közös forgatókönyv lett. Ennek színházi térbe helyezésekor megtapasztaltuk a közösségi alkotás és határaink feszegetésének élményét, létrehozva lelkünk rezdüléseinek derűs vízióját és megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat” – írják az alkotók az előadásuk elé.

Az előadás rendezője Fazakas Misi, szereplői Bilibok Apollónia, Dani Karola, Daragics Bernadette, Kerekes-Salamon Csilla, Mucha Oszkár, Bene Ervin/Kósa Tamás

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcodat október 18-án, este 7 órai kezdettel  látható a Duna Palotában található Magyarság Házában (1051 Zrínyi utca 5.). 

Tigris Péter 

„Ez egy mese, gyermekmese. Látjuk Tigris Péterkét.
Szembenéz az árnyékával, legyőzi a félelmét.”
Nem minden az, aminek első látásra tűnik. Amit nem ismerünk, attól félünk. Így van ezzel Péter, a kistigris is. Nagy utat kell bejárnia, megismerni a bölcsességet, a butaságot és a jóságot, amíg méltó lesz a bátorságot jelentő tigriscsíkokra… – olvasható a színlapon. 

tigris_foto2.jpg       Tigris Péter (forrás: Magyarság Háza)

Az előadást Veres András rendezte, a díszlettervek Mátravölgyi Ákos munkái, a zenéért Lengyel Gábor felelt. Játsszák: Fridrik Gertrúd, Szloboda Budanov Márta, Szúcs Hajnalka, Greguss Zalán és Kocsis Endre.

Az előadást 5 éves kortól ajánlják az alkotók.

A Tigris Péter október 29-én, délután 4 órától látható a Duna Palotában található Magyarság Házában (1051 Zrínyi utca 5.). 

(Forrás: Magyarság Háza)

süti beállítások módosítása