Trokán Nóra: „Nagyon sokáig nem tudtam feldolgozni, ami történt”

A színésznő, Trokán Péter és Papadimitriu Athina lánya megindító nyíltsággal mesélt szülei válásáról D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal legújabb adásában.

A színésznő sokáig mélyen elfojtotta magában a gyerekkori traumát, amit az okozott, hogy az édesanyja egy másik férfi mellett kezdett új életet, miközben ő a nővérével együtt az apukájával maradt. Vajon hogyan küzd meg a „családi örökséggel” egy fiatal, tehetséges színésznő, és miként jut el például odáig, hogy már nem zavarja a saját szépsége? Erről is beszélgetett D. Tóth Kriszta Trokán Péter és Papadimitriu Athina kisebbik lányával a wmn.hu YouTube-csatornáján látható műsorban. 

trokan_martinek_adam.JPGTrokán Nóra (fotó: Martinek Ádám)

Trokán Nóra a mai napig abban a külvárosi házban lakik, ahol annak idején felnőtt.  Itt vette föl az autójába a műsor elején D. Tóth Kriszta, és a sóskúti lovardába fuvarozta, ahol a stáb megismerkedhetett Táncossal, a színésznő lovával is. Az autózás közben volt szó színházról és szabadúszásról, a Szomszédokról és a Nemzeti átalakítása miatt hirtelen munka nélkül maradt színész szüleiről. És persze az anyai ágon a családba hozott görög temperamentumról is. Ami – mint kiderült – Nórát sokáig inkább zavarta.

„Én nagyon apu vagyok. Néha ebben a közegben, ebben a temperamentumban zavarban vagyok. Amikor elindul a görögtűz, az nagyon kemény tud lenni”– mesélte Krisztának. „A görög rokonok mindent száz fokon élnek meg: a veszekedést, a szeretetet.”

Nóra görög származású édesanyja, a szintén színész Papadimitriu Athina annak idején egy másik férfi mellett kezdett új életet, ő pedig kislányként testvérével együtt az édesapjával, Trokán Péterrel maradt.

„Én mindig a mérleg voltam a családban, az a gyerek, aki megpróbált mindent kiegyensúlyozni. Csak az utóbbi pár évben kezdtem visszamenőleg feldolgozni, hogy ez az egész az én gyermeki lelkemben mit okozott, hogy az egyik pillanatról a másikra nincs jelen valaki, hogy felborul az egész rendszer” – mondta Nóra.

troka_nno_raelviszlek2.pngTrokán Nóra és D. Tóth Kriszta - Elviszlek magammal (fotó: WMNmagazin/YouTube)

Szerinte egy ilyen helyzet akkor is trauma, ha a szülők megpróbálják nyugodtan, egymást tisztelve intézni a válást – ahogy ez náluk is történt. Most, hogy már ő is felnőtt, és túl van néhány párkapcsolati válságon, sok mindent máshogy lát, és sokat beszélgetnek a történtekről az édesanyjával, akivel nagyon jó a kapcsolata.

„Utólag sok mindent megértettem, harag pedig sosem volt bennem” – vallotta be.

Hogy miként segített ez a belső munka elfogadni a saját szépségét, és hogyan próbálja elérni azt, hogy autonóm színészként tekintsen rá a közönség, ne pedig „csak” Trokán Péter lányára, kiderül a Trokán Nórával készült beszélgetésből, D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.

(Forrás: WMN)

Kapcsolódó cikkek

„Nem esek hanyatt attól, hogy színésznő vagyok” – Trokán Nóra válaszolt
„Itt vagyok, szabad vagyok” - Trokán Nóra válaszolt
„Kíváncsi vagyok, sikerül-e visszaállítani a megosztottságmentes hangulatot” (7óra7)

süti beállítások módosítása