Vass Imre új táncbemutatója a MU Színházban

Számodra mit jelent az alap mint érték, melyet nem veszíthetsz el? Hogyan lehet a korlátok között megtalálni a szabadságot? A Standing Ground ezekre is keresi a választ.

 „Újra és újra visszatérünk a kiinduló pontunkhoz, ami számunkra fontos érték vagy csak adottság. De hogyan viszonyul egymáshoz az egyéni és a közös alap? Mennyire szabad az egyik és mennyire limitált a másik? Mindannyian kondicionáltak vagyunk. Hogyan élhető meg a szabadság a korlátok között? 

2.jpgPróbafotó (forrás: MU Színház)

Az a sok-sok keresés, eltévelyedés, hevület, felejtés, megbokrosodás, révbe érés, lankadás, lendület és kilengés mind-mind figyelemfelkeltés, emlékeztető: vissza az alapokhoz! Az alap helytáll, nem tágít, a földdel egyenlő. Biztos pont az élmények forgatagában, amíg rá nem ununk és újra útra nem kelünk” – olvasható a színlapon. 

Az est folyamán improvizatív szólók és csoportos koreográfiák váltakozása teszi kerek egésszé a táncelőadást, melyben korlátok és szabályok állnak szemben a véletlenszerűséggel és szabadsággal. Az alkotók az egyén-csoport, szabadság-korlátok viszonyát szeretnék górcső alá venni, melyet nem csak fizikai szinten mutatnak be, hanem a szabadon gondolkodás élményét is lehetővé teszik.

1.jpgPróbafotó

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

Az előadás koreográfusa Vass Imre, alkotótársai és előadók: Dányi Viktória, Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Rózsavölgyi Zsuzsa és Vavra Júlia. A zene Porteleki Áron, a fények Mervel Miklós munkája, a látványért Vass Imre felel.

Vass Imre új darabja október 6-án és 7-én, este 8 órától látható a MU Színházban.

(Forrás: MU Színház)

süti beállítások módosítása