A képzelt beteg Kecskeméten

A Mohácsi fivérek írták és Rusznyák Gábor állítja színpadra Kecskeméten Molière komédiáját a betegségektől rettegő családapáról. 

Pontosan tudjuk, hogy korunk gyógyulni vágyó internetfelhasználói mi mindenre képesek, hogy visszanyerjék hőn áhított egészségi állapotukat. Egyetlen apró nyilallás a halántékba, szúró fájdalom deréktájon, és máris a legképtelenebb diagnózist állítja fel a virtuális orvostudomány, nem beszélve a többnyire minden csepp józan észt nélkülöző javallatról. 

Nem lesz hát idegen számunkra történetünk címszereplője, a vagyonos párizsi polgár, a gyógyíthatatlan hipochondriában szenvedő Argan, aki a küszöbét átlépő valamennyi „csodadoktor” által meghatározott, nem ritkán egymásnak ellentmondó orvosi instrukciókat szigorúan betartva él. A szánnivalóan tragikus főhős ezúttal kacagtatóan komikusnak bizonyul, gyógyíthatatlannak tetsző betegségénél pedig már csak hozzátartozói keserítik jobban a haláltól rettegő családapa mindennapjait” – áll a színlapon. 

             Kocsis Pál A képzelt beteg előadásában / Walter Péter előadásfotói a képre kattintva tekinthetők meg!

Rusznyák Gábor rendezésében a főbb szerepeket Kocsis Pál, Magyar Éva, Decsi Edit, Illés Alexa, Adorjáni Bálint és Zayzon Zsolt alakítja. 

A képzelt beteget október 6-án, este 7 órától mutatja be a kecskeméti Katona József Színház, majd október 7-én, 8-án, 18-én és 19-én, illetve november 3-án, 9-én, 10-én és 11-én látható a teátrum Kelemen László Kamaraszínházában.

(Forrás: Katona József Színház, Kecskemét)

süti beállítások módosítása