Tizedszer adták át a Zenthe Ferenc Színház Vastaps-díjait

Az évad első bemutatója, a Még egyszer hátulról – függöny fel! című előadás előtt adta át a salgótarjáni színház az elmúlt évad teljesítményeit elismerő díjait. 

K. Müller Zsófia, a Vertich Színpadstúdió és a Zenthe Ferenc Színház művésze T. Pataki László Emlékgyűrűt vehetett át, a Zenthe-emlékplaketteket pedig Vándor Éva kapta meg, akinek a társulat belső szavazáson ítélte oda az elismerést az elmúlt évadbeli teljesítménye alapján. A színháztámogatásért ez évben dr. Csongrády Béla közíró és P. Tóth László több évtizedes munkáját ismerték el a Zenthe-emlékplakettel. 

10vastaps_vandor_eva_zenthe_dij_ok-horz.jpgVándor Éva, Hernicz Albert rendező-koreográfus és Tövispataki Beáta műfordító (fotók: Lőrincz Bence)

Immár tizedik alkalommal adta át a salgótarjáni színház a Vastaps-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján lehet kiérdemelni. A 2016/2017-es évad legjobb meseszínházi előadása a Bartók Kamaraszínház Play című darabja volt, a díjat Hernicz Albert rendező-koreográfus vette át. A legjobb gyermek előadásnak a Budaörsi Latinovits Színház és a MúzsArt Társulat művét, az A két Lottit szavazata meg az ifjú publikum, Tövispataki Beáta, a mű fordítója köszönte meg az elismerést. 

A Zenthe Ferenc Színház repertoárjáról az A pillangók szabadok bizonyult a legjobb ifjúsági darabnak, Marjai Virág és Ozsgyáni Mihály színészek, valamint Szarka János rendező léphetett színpadra az elismerést jelképező üvegkockáért. A legjobb zenés előadásnak az Experidance Produkció A gyöngyhajú lány balladája című musicaljét látta a közönség.

10vastaps_marjai_virag_ok-horz.jpg   K. Müller Zsófia és Marjai Virág

 Az évad legjobb előadásának a Zenthe Ferenc Színház Augusztus Oklahomában című drámáját szavazták meg, Susán Ferenc, a darab rendezője köszönte meg a bizalmat. 

A legjobb színésznő kategóriában is az Oklahoma szereplője vitte el a pálmát, a Violet Westont alakító Vándor Évát tüntette ki a közönség, míg a legjobb férfi színész a Száll a kakukk fészkére című előadásban Randle McMurphy bőrébe bújó Szabó Kimmel Tamás lett, aki az elismerést egy későbbi időpontban veszi át.

(Forrás: Zenthe Ferenc Színház)

Kapcsolódó cikkek

Százötven előadásra készülnek a Zenthe Ferenc Színház új évadában

süti beállítások módosítása