A nap fotója – a huszonkettes csapdájáról

Egy huszonkét éves fiú fegyveres ámokfutásáról kínál nézni- és beszélgetnivalót A megtorlás napja című színházi-nevelési előadás megtörtént eset alapján. Fotógaléria.

2014. május 23-án a dél-kaliforniai Santa Barbarában egy huszonkét éves fiú, Elliot Rodger tizenhárom embert megsebesített, hatot megölt, majd önmagával is végzett. Mielőtt ezt megtette, egy 140 oldalas önéletrajzban leírta, hogyan vált jómódú, filmrendező apával büszkélkedő, érzékeny és okos fiúból gyűlölettel teli tömeggyilkossá.

           Csémy Balázs, Kovács Domokos, Kurta Niké / Puskel Zsolt előadásfotói a képre kattintva tekinthetők meg!

Hogy történhetett ez meg? Kinek a felelőssége? Volt más út? Beszélnünk kell Elliot Rodgerről” – vetik fel a színházi nevelési előadás alkotói. Az önéletrajz alapján a színpadi változatot Varsányi Péter készítette, aki egyben rendezője is a darabnak. Színházi nevelési konzulensként Hajós Zsuzsa, látványtervezőként Mihály-Geresdi Zsófi működött közre. Az előadás szereplői: Kovács Domokos, Kurta Niké és Csémy Balázs.

A produkció a IV. TITÁNium Színházi Projekt Jurányi-díjas előadása. Az előadást az alkotók tizenhat éven felülieknek ajánlják.

Az előadás legközelebb október 14-én este 8 órától, illetve november 18-án este 6 órától látható a Jurányiban.

Kapcsolódó cikkek

„Számomra groteszk dolog jegyet árulni egy előadásra, ami még nem is létezik” - interjú a rendezővel

süti beállítások módosítása