József Attilát suttogók

Az Andaxínház József Attila műveiből készült, Suttogók című  versszínházi előadása a Nyitott Műhelyben látható október 29-én, este 7 órakor.

Az 1990-ben alakult Andaxínház a különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit vizsgálja. Komplex színházi formanyelvében az irodalmi szöveg mellett a tánc, a mozgás, a zene és az erőteljes vizuális hatások egyaránt hangsúlyosak. Előadásaikban feszült atmoszférát teremtenek, fontos szerepet kap az intenzitás, a hiteles jelenlét. Elmélyültség, kutatás, megélt és átérzett pillanatok jellemzik őket. Bemutatóik között találunk szószínházi előadásokat, költői esteket és táncelőadásokat is.

sut.jpg                           Kroó Balázs, Jászberényi Gábor és Hajduk Károly a Suttogókban

A Suttogók című előadás rendezője Zsalakovics Anikó, szereplői: Czitrom Ádám, Jászberényi Gábor, Hajduk Károly, Kroó Balázs.

Az Andaxínház előadása nagyon egyszerű eszközökkel vált ki erős hatást. A Suttogók is, mint minden produkciójuk alapvetően intellektuális jellegű, de épp ebben van az ereje is. Itt valóban többről van szó, mint egy izgalmasan válogatott, határozott tematikai szerkezetet mutató versösszeállításról. A versmondásnak olyan megoldásaival, árnyalataival él az előadás, amelyből egy költői világ rendkívül személyes olvasata bontakozik ki” – olvashatók az Ellenfény online-on Mátyás Edina gondolatai az előadásról.

(Forrás: Andaxinház)

süti beállítások módosítása