János király és A sevillai borbély Szegeden

Friedrich Dürrenmatt János király című drámáját és Rossini A sevillai borbély című operáját mutatja be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színház.

Keszég László főrendező a svájci szerző művéhez Shakespeare 1596-ban írt drámáját vette alapul. Főszereplője valós történelmi személy. A darab érdekfeszítő, sokszor humoros tanmesét tár a nézők elé arról, mihez vezet a hataloméhség – fogalmazott a rendező a november 10-től látható produkcióról. A címszerepet Gyöngyösi Zoltán alakítja.

November 17-től látható Szegeden Rossini A sevillai borbély című operája. A négy színház és egy független előadó-művészeti szervezet által létrehozott produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezte. A szabadtéri premiert július végén, Szentendrén tartották, a kőszínházi változattal először Szegeden találkozhat a közönség.

_7272712photoshop.jpgKendi Lajos és Kálnay Zsófia A sevillai borbély előadásában (fotó: Toldy Gábor)

Pál Tamás karmester hangsúlyozta, hogy Rossini operájának komoly hagyományai vannak Szegeden, melyek elválaszthatatlanok Gregor József személyétől. A klasszikus feldolgozások mellett új szemléletű előadást is láthatott a szegedi közönség, Kovalik Balázs Se villa, se borbély címmel állította színpadra a művet.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

A nap fotója – A sevillai borbély

süti beállítások módosítása