Gőgös Gúnár Gedeon színpadra lép

Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter állítja színpadra Varga Katalin mindannyiunk által ismert mesés és verses könyvét Tatabányán, méghozzá koncert-színházi előadásként. 

Ki ne ismerné a Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel Magyarországon 1962, a könyv első megjelenése óta, akik kisgyerekként mind találkoztak Varga Katalin könyvével, és hallották-olvasták szeretnivaló verseit, meséit. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Az első lemez Libabál, a második pedig Kiugrott a gombóc címmel jelent meg K. Lukáts Kató illusztrációival. A sokszínű zenei anyag, melyet Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szereztek, magyar és erdélyi népzenei motívumok mellett balkáni, blues, valamint popzenei elemeket is tartalmaz. 

ggg_009.jpgLengyel Szabolcs színész, Tarján Veronika és Mogyoró Kornél zenész

Számtalan koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Hat zenész és öt táncos-színész kelti életre a dalok, mesék ihlette világot a Jászai Mari Színházban. Humorral, varázslattal átszőtt jelenetek, játékok formájában kerül szemünk elé megannyi ismert alak, helyzet a Libabáltól Gyuri kakasig, a Kiugrott a gombóctól Gőgös Gúnár Gedeonig – ígérik az alkotók. 

Gőgös Gúnár Gedeon egyik rendezője Vidovszky György, a Kolibri Színház tagja, munkáját társrendezőként és koreográfusként Gyevi – Bíró Eszter segíti. 

Az előadás bemutatója november 12-én lesz Tatabányán a Jászai Mari Színházban, a budapestiek pedig 2018. január 27-én találkozhatnak vele a MOM Kulturális Központban.

(Forrás: Veronaki)

süti beállítások módosítása