Megalakult a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete

Tizenöt magyar cirkuszigazgató megalakította a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületét, amelynek legfőbb célja a cirkuszi hagyományok fenntartása és az érdekképviselet ellátása. 

A szakmai érdekvédelmi szervezet elnöki posztjára Eötvös Lorándot, az új Eötvös Cirkusz igazgatóját választották,  a titkári tisztséget Kraj Gina tölti be.

Az egyesület elnökségében Ádám Krisztina, az Utazó Budapest Nagycirkusz igazgatója, Ádám Henrik, a Hungária Nagycirkusz vezetője, valamint Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója foglal helyet.

cirkuszsator.jpgA Richter utazócirkusz porondsátra (fotó: H. Szabó Sándor / MTI)

Az egyesület célja, a magyar kulturális örökség részét képező cirkuszi hagyományok fenntartása, a szakmai együttműködés és az érdekképviselet ellátása, az állatos produkciók megvédése és fenntartása, valamint az egyesületi célokkal összefüggő feladatok ellátása, minél teljesebb megvalósítása.

A szervezet véleményezi a cirkuszsátrak és egyéb cirkuszi létesítmények szerkezeti állapotát, javaslatokkal él az egységes követelményrendszer kialakításában és betartatásában. A nemzetközi szakmai közösség előtt képviseli a magyar cirkuszművészetet, részt vállal a szakmai fórumok, találkozók és cirkuszi fesztiválok közös szervezésében és lebonyolításában, anyagi és erkölcsi támogatást nyújt a magyar cirkuszi tradíciók megőrzése és fennmaradása érdekében, valamint tájékoztatást ad tagjainak a cirkuszi tevékenységre vonatkozó jogszabályokról.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása