Angol humorral kezelt másságok a Spirit Színházban

A Spirit Színház a Nagyon Nagy Ő című vígjátékot Gubík Ági, Varju Kálmán, Tölgyesy Zoltán és Hajdú László szereplésével, Czeizel Gábor rendezésében mutatja be október 27-én. 

Hárman élnek egy londoni házban. Három különös és nagyon különböző ember. Egy súlyproblémával küszködő lány, egy korosodó meleg pasi, aki a velük élő titokzatos srácnak udvarol.  Egyszer csak betoppan egy negyedik, s gyökeresen felforgatja a kis ház életét.  

sp_1.JPGTölgyesy Zoltán és Gubik Ági az előadás próbáján (forrás: Spirit Színház)

Ez a darab a másságok felé nyit könnyen befogadható módon, hiszen komédia, de mégis nagyon fontos kérdéseket vet fel. A Nagyon Nagy Ő az angol humorra épít, ami elsőre furcsa lehet a hazai közönségnek, hiszen a magyar színházakban inkább a francia típusú helyzetkomikumra épülő bohózatok vagy az osztrák-magyar operettek humora a megszokott. Ebben a komédiában a karakterek jellegzetességei és a szöveg adja a humor forrását” – meséli Czeizel Gábor rendező. 

A darab színpadra állításában a legfontosabb kérdés az volt, hogy megtalálják-e az ideális színészeket a négy szerepre, ugyanis a rendezés az ő személyiségükre, karakter érzékenységükre és egymás iránti nyitottságukra épít. Az alkotók ígérete szerint  Gubík Ági, Varju Kálmán, Tölgyesy Zoltán és Hajdú László négyese nemcsak az angol komédiák furcsa humorát hozza közel a nézőkhöz, hanem segítenek abban is, hogy a közönség ezeket a karaktereket a különleges vagy érthetetlen másságukkal együtt is megszeresse. 

Az előadás az október 27-ei bemutatót követően október 29-én, november 10-én, 22-én és 26-án, valamint decemberben további négy alkalommal látható a Spirit Színházban. 

(Forrás: Spirit Színház)

süti beállítások módosítása