A nap fotója – Luxemburg grófja

A Budapesti Operettszínház Somogyi Szilárd rendezésében mutatta be Lehár Ferenc operettjét. 

A Luxemburg grófja az operett irodalom egyik legmulatságosabb története, amelyben a gazdag, szenilis vénember, Sir Basil szerelmével üldözi az ünnepelt énekesnőt, Didier Angèle-t, akit persze sokkal jobban érdekelnek az éhenkórász, fiatal művészek. Közülük is leginkább René, aki váratlanul értesül róla, hogy Luxemburg grófja lett, és ezt a címet egy névházasság formájában azonnal el is adja Sir Basilnak.

          Dolhai Attila / Toldy Miklós előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Lehár Ferenc operettjében olyan örökzöld melódiák szerepelnek, mint például a Polkatáncos, vagy a Szívem szeret. A Budapesti Operettszínház és a Kaposvári Csiky Gergely Színház koprodukciójában, Somogyi Szilárd rendezésében készült előadás koreográfusa Barta Viktória, díszlettervezője Túri Erzsébet, jelmeztervezője Cselényi Nóra. Kettős szereposztásban Renéként Dolhai Attila és György-Rózsa Sándor, Angèleként Fischl Mónika és Lukács Anita, Sir Basilként Kállóy-Molnár Péter és Földes Tamás látható az előadásban.

A Luxemburg grófja legközelebb november 6-án délután 5 órától, illetve november 7-én és 8-án este 7 órai kezdettel látható a Budapesti Operettszínházban.  

süti beállítások módosítása