Így táncolnak profi balett táncosok popzenére

A Pécsi Balett közreműködésével készült a Halott Pénz legújabb videóklipje. A koreográfiát Vincze Balázs, a társulat művészeti vezetője készítette. Videó. 

pecsi_balett.jpgRészlet a klipből (forrás: Pécsi Balett)

A koreográfus elmondta, hogy régóta érett ez a közös munka a zenekarral. „Elég meredeken hangzik, hogy „balett a Halott Pénz új klipjéhez”, épp ezért vállaltam be. Imádom az egyedi projekteket, a Pécsi Balett is mindig az újításairól volt híres. Mivel teljesen szabad kezet kaptam, hamar megszületett a koreográfia, a szerelmes pár befejezetlen története, inspirált a zene és a szöveg” – fogalmazott, hozzátéve – „A Halott Pénz és a Pécsi Balett városunknak két olyan exportcikke, mely hangsúlyosan nemcsak önmagáért, hanem Pécs sikeréért, megbecsültségéért dolgozik. Mindkettőnknek a közönség a legfontosabb, a műfajunkon belül ugyanolyan igényesek, profik és tudatosak vagyunk. Szerintem ezért is ment olyan könnyen az egész”.

Amikor a dal íródott, pont akkor láttam a Pécsi Balett egy előadását, ami teljesen lenyűgözött. Ekkor jött az ötlet, mi lenne ha egy kicsit közelebb hoznánk a balettet a fiatalokhoz” – meséli Marsalkó Dávid, a Halott Pénz vezetője az ötlet születéséről.

(Forrás: Pécsi Balett)

süti beállítások módosítása