Amerikába jöttünk, mesterségünk címere ...

Két Amerikában élő magyar színésznő migrációról szóló produkciója mutatkozik be a New York-i Off Broadway egyik legjelentősebb színpadán. 

A Los Angelesben létrehozott Just Toys Production két magyar származású alapító-színésznője, Ubrankovics Júlia és Skovrán Tünde számos nemzetközi elismerést követően ezúttal a New York-i Off Broadaway-n mutatkozik be. A 2015-ben alapított produkciós cég eddig két előadást mutatott be több országban és kontinensen. 

18765200_10211002566754757_394109355_o.jpgUbrankovits Júlia és Skovrán Tünde a Toys: a dark fairy tale című előadásban (fotók: Just Toys Production)

New Yorkban a Toys: a dark fairy tale című előadásuk lesz látható tizenhat alkalommal, november 8. és 26. között az Off Broadway alternatív színházi darabokat bemutató színpadán, az 59E59 Theater-ben. Saviana Stanescu, román-amerikai Samuel French-díjas írónő darabját Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója rendezte.   

A humoros, mégis feszültségekkel teli, olykor sötét hangulatú tündérmese két, egymástól nagyon eltérő világból érkező nő szürreális találkozását mutatja be. A többrétegű alkotás központi témája az identitáskeresés, a hovatartozás kérdése és a gyökerek keresése. 

A témaválasztás nem véletlen, hiszen az Egyesült Államokban élő európai alkotókat emigráns művészekként intenzíven foglalkoztatja az identitáskeresés problematikája. Hogyan tud az egyén egy másik kultúrába integrálódni a gyökerek elvesztése nélkül? Mit jelent idegennek lenni, illetve miként lehet megőrizni az önazonosságunkat különböző kultúrák keresztmetszetében? 

18745414_10211002561514626_1907687075_o.jpgUbrankovits Júlia és Skovrán Tünde az előadásban

A két színésznő elmondta, hogy komoly szakmai állomáshoz érkeztek az Off Broadway-n történő bemutatóval és nagyon bíznak benne, hogy a rengeteg pozitív nemzetközi kritika után a New York-i közönség is lelkesen fogadja majd az előadást. Rendkívül büszkék arra, hogy a kelet-európai alkotásokat bemutató, amerikai produkciós cégük első önálló projektje két év alatt ekkora utat tudott bejárni és több nemzetközi bemutatkozás után New Yorkban ünnepelhetik az 50. előadást. 

(Forrás: Just Toys Production)

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták Tompa Gábor rendezését Los AngelesbenŰ
„Sejtik, hogy máshonnan jöttem” – Ubrankovics Júlia Los Angelesből jelenti

süti beállítások módosítása