Drágább lesz és nem is teljes körűen újul meg

Az Operaház Eiffel Műhelyházának kialakítása az eredeti tervekhez képest 4,2 milliárd forinttal többe kerül, és csökkent műszaki tartalommal valósul meg.

A Magyar Állami Operaház és Erkel Színház műhelyházaként és próbacentrumaként szolgáló Eiffel Műhelyház kialakításához 4,2 milliárd többletforrást biztosít a kormány, amely miatt fél évvel csúszik a felújított Operaház megnyitásának határideje is.

kobambioperahaz-marosistudio.jpgAz eredeti látványterv (forrás: Marosi stúdió)

Az Eiffel Műhelyház projekt csökkent műszaki tartalommal valósul meg, amelynek során a beruházás létrehozásához a belső és külső kertek, a konyhatechnológia, a B stúdió kialakítása a kapcsolódó műszaki beavatkozásokkal együttesen, és a C épület befejező munkáinak elvégzése nem fog megtörténni.

A kormány a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének felújítása céljára éven túl vállalható kötelezettségek mértékét a 2018. évre 6,73 milliárd forintban állapítja meg. A Magyar Állami Operaház 2016-2018 közötti korszerűsítéséről szóló kormányhatározattól eltérően a felújított Operaház megnyitásának határideje 2019. január 1-re módosult.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó cikkek

Mintegy 14,5 milliárd forintból újulhat meg az Eiffel-csarnok

süti beállítások módosítása