A nap fotója – Filuména házasságáról

Eduardo De Filippo nápolyi komédiáját Csiszár Imre állította színpadra a József Attila Színházban. Dudás Ernő előadásfotói.

Filuména Marturano, a Domenico Soriano által kitartott volt utcalány nagy leleménnyel halálos beteget színlelvén, utolsó kívánságaként elveteti magát az őt immár negyed évszázada kihasználó kivénhedt ficsúrral, a jómódban élő cukrásszal, Domenicóval. De korántsem kicsinyes önzésből vetemedik erre a csalásra: három titokban felnevelt fiáért teszi, akiknek nevet és társadalmi megbecsülést kíván szerezni a hangzatos Soriano névvel. Domenico nem hagyja annyiban a dolgot: mindenáron felbontani igyekszik a szerinte törvénytelen házasságot – olvasható a színlapon.

                Nemcsák Károly és Vándor Éva / az előadásfotók a képre kattintva tekinthetőek meg!

Filuménaként Vándor Éva, Domenicóként Nemcsák Károly szerepel, partnerei többek között Ujréti László, Kocsis Judit, Chajnóczki Balázs és Kovalik Ágnes.

Az előadás bemutatója november 11-én lesz a József Attila Színházban. A Filuména házassága ezt követően november 12-én (két alkalommal is), 13-án, 19-én és 20-án, valamint december 5-án és 30-án látható az angyalföldi teátrumban.

süti beállítások módosítása