Góbi Rita szólója az Aerowaves 20 legjobbja között

A Reptében című táncelőadása bekerült az Aerowaves 20 legjobb idei táncprodukciója közé, így ez a darab képviseli Magyarországot a Spring Forward Fesztiválon 

A Góbi Rita Társulat a Reptében (Volitant) című produkciót 2017 májusában mutatta be Budapesten a Bethlen Téri Színházban. A szólóelőadás a ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotát mutatja be, az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. Koreográfusa és előadója Góbi Rita, a különleges morzejelekre és repetitív zörejhangokra építő zenéjét Szegő Dávid szerezte, a világítás pedig a cseh Pavla Beranová munkája. 

rep_1.jpgGóbi Rita a Reptében előadásában (forrás: Góbi Rita Társulat)

A darab koreográfiája 2017 májusában a Valenciában megrendezett Festival 10 Sentidos versenyen különdíjat kapott, illetve szerepelt a portugáliai Almada International Dance Festival programjában. 

Az Aerowaves európai táncszínházak, -fesztiválok és táncszakmai szervezetek platformja, amely évek óta biztosítja a fiatal kortárstánc társulatok részére a nemzetközi kiugrás lehetőségét. Tagjai minden évben, pályáztatás útján, több mint 700 beküldött alkotás közül húsz új előadást választanak ki. Ezeknek a produkcióknak bemutatkozási lehetőséget biztosít a minden év tavaszán megrendezett Spring Forward fesztiválon – amely 2018 márciusában Szófiában kerül megrendezésre – és más partnerfesztiválok is meghívják a kiválasztott tánctársulatokat és koreográfusokat. 

pzs_0696.JPGReptében (fotó: Puskel Zsolt)

A Reptében legközelebb a dunaPart – Kortárs Előadóművészeti Platformon lesz látható december 1-én délután 13.30-kor a Bethlen Téri Színházban.

(Forrás: Góbi Rita Társulata)

Kapcsolódó cikkek

A nap fotója – Repülni szükséges
Góbi Rita táncos-koreográfus Arany Érdemkeresztet kapott
„Nekem minden tánc az utolsó” – Villáminterjú Góbi Ritával

süti beállítások módosítása