Az L1 Egyesület rezidenseket fogad

Az egyesület alkotói ambícióval rendelkező aspiránsok jelentkezését várja, bármilyen művészeti területről. Jelentkezés legkésőbb december 15-ig.

Az 1998 óta önszerveződő mozgalomként, majd 2002-től hivatalos formában és 2011-ben újjáalakult szervezeti felépítésben és tagsággal kibővült L1 Egyesület a magyar független előadó- és alkotóművészet képviselőit igyekszik legjobb szakmai tudásával segíteni kül- és belföldön egyaránt. 

Magyarországon jelenleg a szervezeti struktúrákon kívül dolgozó független művészek képzési, támogatási és megjelenési lehetőségei meglehetősen szűkösek, ami a magasszintű alkotómunkát megnehezíti. Az L1 célja, hogy a frissen pályára lépő magyar alkotó- és előadóművészek, valamint a már egy ideje alkotói energiával dolgozó művészek ne legyenek magukra hagyva, hanem szakértői háttérrel és valódi gyakorlati ismeretekkel felvértezve dolgozhassanak egy egymásra odafigyelő közegben. 

Az egyesület hisz abban, hogy a struktúrán kívüli, önálló utak bejárása értékteremtő hatással van és példaértékűvé is válhat. 

2012 óta kiemelt programként kezelik az L1-rezidens programot, amire eddig évente általában 5 pályakezdő alkotót hívtak meg, hogy egy teljes évre csatlakozzanak az egyesület munkájához és a független művészi létformájukat háttérszervezetként segítve gyakorlatot szerezzenek a saját művészeti águkban (ami általában a táncművészet volt eddig).

A 2017-es évre a programot átstrukturálták, az elmúlt évek tapasztalatai alapján nyitott jelentkezési lehetőséget biztosítottak minden olyan alkotói energiával dolgozó, önálló művésznek, aki az L1 Egyesület munkáját elfogadja és azt közelebbről megismerné, valamint az egyesület támogatásában szeretne egy évet a saját művészeti energiáját felhasználva eltölteni. 

A rezidens nem csak a táncművészet területéről jöhet. Várják azok jelentkezését is, akik szintén alkotói energiával dolgoznak akár más kortárs alkotóművészeti területen. 

2018-ban a jelentkezések minőségi és mennyiségi mutatói alapján 3-5 rezidenst választanak ki, ami kiválasztásban az L1 Egyesület tagjai/művészei is részt vesznek. 

Benyújtási határidő folyamatosan, de legkésőbb 2017. december 15. (péntek).

További információ és online jelentkezési lehetőség: https://goo.gl/forms/QqulktIm5laTm0UE2 

A kiválasztott rezidensek 2018. január–decemberig vehetnek részt a programban. 

Az L1 Egyesület nem produkciós ház és nem menedzsment, hanem egy aktív művészi közösség (ernyőszervezet), amelynek tagjai egymásra figyelve osztják meg az információkat és cserélik ki a tapasztalataikat. 

Akinek kérdése van, a következő e-mail címen érheti el az egyesületet: L1dancelab@gmail.com

A korábbi évek L1-rezidense volt:

2017 Blaskó Borbála, Lior Lazarof (IL), Sarlós Flóra Eszter, Somló Dávid, Szabó Veronika
2016 Gera Anita, Komjáthy Zsuzsanna, Kovács Emese, Kovács Tímea, Szűcs Dóra Ida (H)
2015 Dömötör Judit, Benjamin Jarrett (USA), Valencia James (Barbados), Monojlovits Eszter, Sándor Zita
2014 Biczók Anna, Kéri Judit, Simányi Zsuzsanna, Simkó Beatrix, Horváth Ádám Márton (H)
2013 Kovács Kata, Herold Eszter, Szilágyi Enikő, Fülöp László, Buday Enikő, Nagy Csilla (H)
2012 Lengyel Katalin, Jobbágy Bernadett, Szamosi Judit, Vass Imre, Czap Gábor (H)
2010 Műhely Alapítvány – Ismeretlen Kutatása program
2009 Andrea Lakat (HU)
2008-2010 Rita Góbi (HU)
2008 Melanie Hosteint (FR)
2007 Zenon Dance Company (USA)
2006 Naiara Mendioroz (ES), Pierre Nadaud (F/CZ), Haraszti Adrienn (HU) 

Bővebb információ róluk: http://l1.hu/hu/node/502

süti beállítások módosítása