Kubik Anna nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat Brassóban

Az elismerést a színésznő a debreceni Csokonai Színház Az ajtó című előadásában nyújtott alakításáért érdemelte ki. 

Az előadás a brassói XXVIII. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon mérettette meg magát, azon a seregszemlén, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik. 

Kubik Anna az előadásban a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre. „Minden színház számára fontos a nemzetközi megmérettetés mondta a színművész a díj elnyerése kapcsán. Hozzátette: „A debreceni Csokonai Színház társulata azért is érezte különösen megtisztelőnek a meghívást, mert a Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztivál 28 éves történetében eddig nem szerepelt magyarországi előadás”. 

124_az_ajto_16_01_15.JPG             Kubik Anna Az ajtó előadásában (fotó: Máthé András)

A november 10. és 19. között immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezett seregszemlén idén tíz vendégjátékot nézhetett meg a fesztiválközönség. A fellépő román, angol, francia és moldovai társulatok között a zsűri hat díjat osztott ki: a legjobb előadás, rendezés, forgatókönyv, színésznő-színész díjakat és a zsűri különdíját is. 

A debreceni Szabó Magda-adaptáció rendezője Naszlady Éva, dramaturgja Adorján Beáta. A főbb szerepeket Kubik Anna, Varga Klári és Vranyecz Artúr alakítja. 

(Forrás: Csokonai Színház)

Kapcsolódó cikkek

A debreceni ajtó most Brassóra nyílik

süti beállítások módosítása