Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Nagycirkusz és az Orosz Állami Cirkusz

A szerződés értelmében az intézmények többek között közös előadások szervezéséről, lebonyolításáról és a szakmai tapasztalatok megosztásáról döntöttek.

Az együttműködést a Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum zárónapján írták alá, amely fórum keretén belül számos színházi, utcaszínházi és cirkuszművészeti program zajlott. Ezek között szerepelt a magyar Nemzeti Színház, amely Valerij Fokin rendezésében a Dosztojevszkij-novellából írt színdarabot, A krokodilust adta elő, a szentpétervári Juszupov-palotában pedig Szőcs Géza Raszputyin című drámáját mutatták be.

cirkusz.jpg                 Fővárosi Nagycirkusz

A Roszgoszcirk egy hatalmas cirkuszművészeti intézmény, amely több mint negyven cirkuszt üzemeltet és több ezer cirkuszművészt foglalkoztat. Az ő szervezésükben zajlott a fórum cirkuszművészeti szekciója, amelyen 17 ország cirkuszi vezetői tartottak előadásokat és egyeztetéseket, a zárónapon pedig sor került az együttműködési megállapodások aláírására is.

A Fővárosi Nagycirkusz igazgatója egy plenáris ülésen tartott előadást a magyar cirkuszművészeti programról, amely a művészeti ág közfeladat ellátási lehetőségeit elemezte.

A magyar és az orosz állami cirkusz keretszerződése a közös rendezvények, fesztiválok szervezésén és lebonyolításán vagy egymás produkcióinak befogadásán túl azt is tartalmazza, hogy a magyar cirkuszpedagógiai programról elindulhat egy nemzetközi, közös gondolkodás.

A megállapodást magyar részről Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, orosz részről pedig Dimitrij Ivanov, a Roszgoszcirk főigazgatója írta alá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

„A tradíciók ápolása nélkül nem lehet újat építeni” - interjú Fekete Péterrel
„Ez a mi Nemzeti Színházunk”
Rómeó és Júlia, valamint a maffia a Nagycirkuszban
Októberben az újcirkuszé és az oktatásé a főszerep a Nagycirkuszban
A véres gladiátorjátékoktól a kajla bohócig
„Egy bűvész civilben is bűvész”

süti beállítások módosítása