Saját magát köszöntötte fel a Vígszínház fenegyereke

Buli helyett szokatlan módon ünnepelte születésnapját Orosz Ákos, a Vígszínház fiatal művésze. Videó.

Amikor iskolásként József Attila Születésnapomra című versét tanulta, megfogadta, 32 éves korában ő is meglepi magát egy költeménnyel. Ezt a fogadalmat végül egy különleges hangulatú kisfilmmel valósította meg, amit gyerekkori csínytevéseinek meghatározó helyszínén, a Balatonon forgatott.

orosz_akos_foto_domokos_balazs_mood_4.JPGOrosz Ákos (fotó: Domokos Balázs)

A többnyire rosszfiú szerepekből ismert Orosz Ákos végül nem a renitens József Attila, hanem az álmodozó Kosztolányi Dezső Most 32 éves vagyok című versét választotta, amiből kiderül, ugyanaz a kérdés foglalkoztatja, mint a 32. születésnapját pont 100 évvel ezelőtt ünneplő Kosztolányit: vajon észrevesszük-e az életünkben rejlő rengeteg szépséget, vagy egész egyszerűen elsétálunk a boldogság mellett?

A videó elkészítésében és a különleges vizuális világ megteremtésében a színész barátai, Domokos Balázs operatőr és Csuja László rendező működött közre. Domokos számos – hazai és nemzetközi elismeréssel kitüntetett – kisjátékfilmet fényképezett, míg Csuja első egész estés nagyjátékfilmje, a Virágvölgy, jövőre debütál a magyar mozikban.

süti beállítások módosítása