Mit jelent sztárrá válni? – Tantermi előadást mutat be a Figura

Első alkalommal mutat be tantermi színházi előadást a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, Dávid A. Péter rendezésében A kiválasztott című produkciót tűzték műsorra. 

Mit jelent sztárrá válni? Milyen hatással van a fiatal generációra a valóság- és tehetségkutató show-k világa? Milyen előnyei, hátrányai vannak egy ilyen műsor által generált hírnévnek? Egyáltalán milyen morális, etikai tényezőknek kell megfelelnie annak, aki aláveti magát a producerek által előírt követelményeknek? – teszi fel a kérdéseit az előadás. 

img_8915.jpg                            Moșu Norbert-László A kiválasztott próbáján (fotó: Jakab Lóránt)

Felmérések szerint a fiatalok nagy része szívesen venne részt tehetségkutató- és valóságshowkban, azt gondolva, hogy a siker és a csillogás így könnyen elérhető. Szavazatok döntenek emberi sorsokról hétről hétre és nem tudatosul bennünk, hogy  ez egy média által manipulált gesztus.  Az előadás ezeket a releváns kérdéseket veti fel teret biztosítva a nézői véleményeknek is. 

Az előadás szereplői: Kolozsi Borsos Gábor, Moșu Norbert-László és Pignitzky Gellért

A kiválasztott bemutatója november 26-án, este 7 órától lesz a Figurában, ezt követőn az előadás ebben az évben iskolákban lesz majd látható. 

(Forrás: Figura Stúdió Színház)

süti beállítások módosítása