FÜGE és Staféta produkciók színesítik a dunaPart programját

A Jurányi Házban otthont találó és több független műhelynek is otthont adó FÜGE három, a Staféta-program további négy előadást jegyez a fesztiválon.

Negyedik alkalommal várja a nemzetközi szakembereket, a Magyarországon élő külföldieket és a hazai közönséget Budapesten a dunaPart – Kortárs Előadóművészeti Platform november 29. és december 2. között, ahol a független magyar kortárstánc és színházi élet válogatott alkotásait és kezdeményezéseit láthatják majd ezekben a napokban.

napraforgo-juranyi-jgy-040.jpgSztarenki Dóra és Kárpáti Pál a Napraforgó előadásában (fotó: Jókúti György)

Hattagú szakmai kuratórium válogatta ki a produkciókat a 2015-ös hasonló tematikájú esemény óta bemutatott magyar előadások közül a legkülönbözőbb műfajokban: kortárs színház és tánc, újcirkusz és egyéb innovatív, performatív műfajok.

Az esemény különböző budapesti helyszínekkel és szervezetekkel együttműködésben valósul meg, többek között a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházzal. A dunaPart célja a magyar előadóművészeti terület prominenseinek és feltörekvő, fiatal alkotóinak bemutatása, a független szféra támogatása, nemzetközi ismertségük és láthatóságuk elősegítése, ezért a platform keretében valamennyi előadás angol nyelvű felirattal látható, melyeket nem csupán a nemzetközi hírű szakemberek láthatnak majd, hanem az itt élő külföldiek épp úgy, ahogyan a hazai közönség is.

parental-ctrl_foto_vaczi-roland.jpg        Parental Ctrl (fotó: Váczi Roland)

A dunaPart programjában helyet kapott a FÜGE (Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület) több produkciója is, valamint néhány Staféta-pályázaton nyertes előadás, mint például Pass Andrea Napraforgója, Gogol: Egy őrült naplója, a közelmúltban a Titkos Társulat által bemutatott Tótferi című előadás, Ördög Tamás Csehov című rendezése és Rózsavölgyi Zsuzsa 1.7, valamint Fülöp László Schrödingerre várva táncelőadása.

Az idei programban látható lesz a Stereo Akt Cím nélkül produkciója, valamint a Jurányi Házban vendégszerepel a GroundFloor Group (RO) Parental Ctrl előadása.

(Forrás: FÜGE)

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan indul a függetlenek válogatott seregszemléje
„Itt nem lehet egymásnak nem újat mondani”

süti beállítások módosítása