Színészek és táncosok lépnek fel az Oltalom Karitatív Egyesület adománygyűjtő estjén

Mellettük zenészek, írók és költők, köztük Bánfalvi Eszter, Sárosdi Lilla, Gergye Krisztián, Parti Nagy Lajos, Závada Pál és a Pa-dö-dő szerepel az esten, december 14-én az Átriumban. 

Az 5000 vagy 10 000 forintos jegyek megvásárlásával a nézők a hajléktalanokat ellátó kórház fenntartásához, az orvosi ellátás biztosításához járulnak hozzá. Az estén meleg sapkákat és sálakat is gyűjtenek.  

Az Oltalom Karitatív Egyesület csaknem harminc éve végez kiterjedt hajléktalan-, család- és idősellátást. Munkatársaik évente 5000 járó- és 400 fekvőbeteg ellátásáról, napi szinten pedig 500 hajléktalanról és 180 időskorú emberről gondoskodnak. A non-profit szervezetre hatalmas teher nehezedik, leginkább azért, mert 2010-ben a Főváros egyoldalúan felmondta velük az együttműködést, vagyis a közszolgáltatási szerződést. Emiatt az egyesület intézményei évente összesen több mint egymilliárd forintos bevételkieséssel küszködnek.

23826032_1474838115896745_4551714181800727592_o.jpg

Az egyik legnagyobb problémát a Dankó utcai kórház fenntartása jelenti, ahol 51 ággyal a nap 24 órájában látnak el beteg, rászoruló hajléktalanokat. Az ágyak egy részére az intézmény nem kap állami finanszírozást, ami nagyságrendileg havi másfélmillió forint körüli hiányt jelent az Oltalomnak. A hideg idő beköszöntével a helyzet súlyosbodik, hiszen a szokásosnál többen kerülnek bajba. Úgy gondolják, hogy közös érdekünk, hogy az utcán élő beteg emberek mihamarabb gyors, szakszerű orvosi ellátást kapjanak és meggyógyuljanak.

A helyzet orvoslására az Oltalom Karitatív Egyesület december 14-én, este 7 órai kezdéssel adománygyűjtő estet rendez a budapesti Átriumban. A nézők az 5000 vagy 10 000 forintos jegyek megvásárlásával az orvosi ellátás biztosításához járulhatnak hozzá. A jótékonysági esten Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetőjének rövid beszéde után fellép többek között Bánfalvi Eszter, Bíró Kriszta, Sárosdi Lilla színművész, Gergye Krisztián táncos-koreográfus, Darvasi László, Karafiáth Orsolya, Parti Nagy Lajos, Sándor Erzsi és Závada Pál író-költő, valamint zenél Szalkay Dávid & The Jazzformers és a Pa-dö-dő.

Jegyvásárlás nyitvatartási időben az Átrium pénztárában és online itt lehetséges. A szervezők kérik, hogy amikor valaki internetes jegyvásárlást kezdeményez, a kosárba került belépők jegyáránál válassza ki, hogy kiemelt támogató szeretne lenni (10 000 Ft), vagy támogató (5000 Ft).

(Forrás: Átrium)

süti beállítások módosítása