Mackolás, receptre – Aranyvasárnap délelőtt a Magyar Színházban

Karácsony, receptre!  Gyarmati Andrea doktornő felírta a gyerekek örömét egy szigorúan vett orvosi vényre, és vasárnap délelőtt beváltotta a Magyar Színházban.

A „Mackold!” program és a Miskolci úti Gyengénlátók Iskolája jóvoltából több  zsák és doboz plüss állat gyűlt össze a Magyar Színházban, sok játék és jó néhány könyv. ​Kaphattak belőlük bőven a délelőtt színházba érkező gyerekek.

Szűcs Sándor színésznek jutott az eszébe, hogy milyen remek lenne, ha a gyerekelőadásokon az elégedett nézők plüssmacikat dobálnának a színpadra. Ebből az ötletből lett a Mackold! program és az a néhány nejlonzsáknyi plüss, amit a múlt hetek gyerek előadásainak nézői a tapsrendnél valóban fölhajigáltak a színpadra. Ügyelő, színész, zenész, karmester, díszítő - mindenki szedte, mert mindenhová jutott, még a zenekari árokba is.

karacsonyimagyar.jpgForrás: Pesti Magyar Színház

​Aranyvasárnap délelőtt A Csacska nyulacska előadáson ​aztán​ minden néző​ kézen fogott egy-egy plüsst és azzal az ölében nézte végig az előadást. ​Dél körül megérkezett Gyöngyöspatáról is​ két Budapesten tanuló nagylány​,​ akik összeszedtek a plüssökből két zsáknyit, hogy az ​otthoni ötven óvodásnak is legyen közös karácsonya.

Gyarmati Andrea által receptre felírt karácsonyi öröm egy része így jó helyre került, a többit összezsákolva kedden délután kapja meg a VII. kerületi ​Családsegítő​, amely 700 kerületi családdal áll kapcsolatban. A plüssök továbbszállítását már ők végzik, hogy karácsonyig odaérjenek a családokhoz.

​(Forrás: Pesti Magyar Színház)

süti beállítások módosítása