A nap fotója – Parázs a szívnek

Holnaptól vetítik a Parázs a szívnek című mozit Szabó Erika és Viktor Balázs főszereplésével. A gálabemutatón jártunk. Dudás Ernő fotói.

A Parázs a szívnek című film érdekes lehet mindazoknak, akik kedvelnék egy igen jóképű, sármos tékozló színészfiú szerelmi kalandját a szépséges lánnyal, aki éppenséggel sürgősségi orvos is egyben. A róluk szóló pletykák pedig igen jól esnek az ember fülének: szerelem, szex, bánatos kis tanulság, némi reménykedés. No meg Shakespeare. Mese ez is, akár a többi. Vagy csak álom? („As you liked…”)   

          Kertész Péter, Szabó Erika, Viktor Balázs, Vámos Zoltán / A gála fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Viktóriát, a munkájában és magánéletében egyaránt szabálykövető, kissé merev doktornőt Szabó Erika alakítja, míg a hatalmas egóval rendelkező, tehetségét féktelenségével felélő Tamás szerepében Viktor Balázst láthatjuk. De feltűnik a vásznon  Bezerédi Zoltán, Kertész Péter és Csöre Gábor is. 

A film zenéjét Földi Albert, az Omega kísérőzenésze szerezte, operatőre Szobrász András. A filmet Vámos Zoltán rendezte. 

A rendező a művészeti alkotómunka mellett mentőorvosként dolgozik, nemzetközi kutatások szakmai vezetője, vendégoktató számos honi és külföldi egyetemen, és egy Nobel-díjas kutatóval közös agykutatási projektben vesz részt. Többéves rádiós, színházi és filmes tapasztalatokkal a háta mögött első nagyjátékfilmjével január 18-án debütál a hazai mozikban. A magyarországi bemutatóval egy időben a Kárpát-medencében, a határon túli magyarlakta területeken, így a Vajdaságban, Erdélyben, Kárpátalján és a Felvidéken is bemutatásra kerül a film.

süti beállítások módosítása