Jászai Mariról szóló monodráma Szatmárnémetiben

Kocsis István monodrámája, amely a XX. század elejét és Jászai Mari alakját idézi meg, az Északi Színház nagytermében került bemutatásra. 

A Jászai Mari (A megkoszorúzott) című előadás premierjére, amelyet a Harag György Társulat az Ady Endre Társasággal együttműködésben hozott létre, január 21-én került sor a Magyar Kultúra Hete keretén belül. 

20180117-czl_2017cl.jpgKovács Nikolett az előadásban (fotók forrása: Szatmárnémeti Északi Színház)

Színpadi nézőteres előadás rendezője Tóth-Páll Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke és a társulat örökös tagja, Jászai Mari szerepében pedig Kovács Nikolettet, a társulat tagját láthatjuk. 

A Magyar Kultúra Hetének egyik célkitűzése, hogy hazahozza azokat az írókat, képzőművészeket, színészeket, akik Szatmárnémetiből, Szatmár vármegyéből származtak el. Kocsis Istvánnak az elmúlt tizenkét évben minden játszott darabját meghívtuk rendezvénysorozatunk programjába, most viszont mi hoztuk létre a Jászai Mari című előadást” – mondja Tóth-Páll Miklós.  

Öröm, hogy az Ady Endre Társaság és a Harag György Társulat közös produkciójaként műsorra tudunk tűzni egy újabb előadást. A Roncsderby című volt az első koprodukciónk, idén pedig egy újraírt darabot tűzünk műsorra, amelynek az egykori ősbemutatója is Szatmárnémetiben volt” – fűzi hozzá Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat művészeti igazgatója. 

20180117-czl_2123cl.jpgKovács Nikolett Jászai Mari szerepében

A január 21-én bemutatott előadást az alkotók a közelmúltban elhunyt egykori kolléga, Gyöngyösi Gábor emlékének szentelték, aki egy fontos és talán kicsit méltatlanul elfeledett alkotója és teoretikusa volt a szatmári társulatnak. 

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Szabó Anna, zene: Moldován Blanka, ügyelő, súgó és rendezőasszisztens: Tamás Ágnes.

(Forrás: Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata)

süti beállítások módosítása