Csehov egyfelvonásos komédiái az Aranytízben

Az V. kerületi Aranytíz következő bemutatója: a Medve és A dohányzás ártalmasságáról, Szőcs Artur rendezésében, Bata Éva és Rusznák András főszereplésével.

Az V. kerületi Aranytíz Kultúrház a befogadott produkciókon kívül saját bemutatókat is tart, az idei évre Szőcs Arturt kérték fel rendezni, aki Csehov két egyfelvonásos komédiáját választotta.

Mint az olvasópróbán elmondta, a Medve remek jutalomjáték Bata Évának és Rusznák Andrásnak, akik osztálytársak voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, A dohányzás ártalmasságáról előadását pedig nem monodrámaként képzeli el, hanem szintén kettejükre kitalálva. 

6k-sz-horz.jpgRusznák András és Bata Éva (forrás: Aranytíz Kultúrház)

A rendező szakít a hagyományos színpad-nézőtér elrendezéssel, és a játékteret – mely a tervek szerint egy üvegházra fog emlékeztetni – a nézők közé helyezi. Ezzel kapcsolatban az Aranytíz egy felhívást tett közzé Facebook oldalán: „Kedves Barátaink! Ha valaki nem fér el a lakásban a nagyméretű fikusztól, pálmától, egyéb magas növénytől - vagy csak szívesen kölcsön adná, hogy egy színházi előadás díszletéül szolgáljon, akkor jelezzétek a varro.anna@aranytiz.hu e-mail címen! Köszönjük!” 

A bemutató március 3-án este 7 órától lesz. 

(Forrás: Aranytíz Kultúrház)

süti beállítások módosítása