Képmás-estek a V4-ekről a Várkert Bazárban

Első két alkalommal táncelőadás, illetve film vezeti be a témákat és inspirálja a közös gondolkodást az új négyrészes sorozatban, amely ingyenesen látogatható.

A Képmás-est sorozat a művészet eszközeivel és beszélgetéssel járja körbe a négy közép-európai ország értékeit és XXI. századi dilemmáit.

Február 6. kedd, 19 óra – Tánc Európában

Létezik e Közép-Európának közös táncnyelve? Lehet-e ezen kommunikálni a XXI. század fontos kérdéseiről? Ezen az estén a táncé lesz a főszerep, a Közép-Európa Táncszínház a Tavaszi Fesztiválon debütáló COL-LAB című előadásának a munkabemutatóját és a Peregrinus című darabot hozza el a közönségnek. Az alkotások között pedig a két koreográfussal, Kun Attilával és Eryk Makohonnal beszélgetnek művészetről, önkifejezésről és kommunikációról, valamint a V4 Young Dance Talents program első tapasztalatairól. Online regisztráció a programra itt

kozep-europatncszinhaz_peregrinus_foto_dusa_gabor.jpgPeregrinus (fotó: Dusa Gábor)

Március 14. szerda, 18 óra – A múlt sebei

Hogyan segíthet egy film a múlt és saját magunk megértésében? Miért nem lehet szeretni, boldognak lenni és sőt meghalni sem anélkül, hogy megismernénk a múltunkat? Európa közepének egyik máig feldolgozatlan traumája, hogy a háború alatt és a megszállt országokban többezer apa nélküli gyerek született, akik sohasem tudhatták meg, kitől származnak. Ez a történelmi tény és az osztrák szociológus, Barbara Stelzl-Marx hozzá kapcsolódó kutatásai inspirálták Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című filmjét. A filmvetítést beszélgetés követi a két főszereplő színésznővel, Tóth Ildikóval és Törőcsik Franciskával, valamint a lengyel operatőrrel, Piotr Sobociński Jr-ral. Online regisztráció a programra itt.

aurora_borealis_06_wunderlich_franciska.jpgTörőcsik Franciska az Aurora Borealis – Északi fény című filmben (forrás: Képmás)

(Forrás: Képmás)

süti beállítások módosítása