II. Teátrum Neked! – Folytatódik a Magyar Teátrumi Társaság fesztiválja Zentán

Az idén négy naposra bővült rendezvény keretei között a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket és felnőtteket megszólító színházi programokkal.

A Magyar Teátrumi Társaság az elmúlt tíz évben közel 80 színházi és zenés előadást vitt el Erdélybe és a Vajdaságba – áll az egyesület közleményében.

A fesztivál február 21. és 24. között kerül megrendezésre. A február 21-ei délelőtti Teátrumi Mocorgó játszóházat a Zentai Magyar Kamaraszínház gyermekelőadásai színesítik. Másnap délelőtt egy bemutatóval indul a gyermekprogram, a magyar népmesék hagyományát feldolgozó, Az égig érő fa című előadás most lesz először látható a zentai színpadon. 

jovoreveledugyanitt8616.jpgJövőre veled, ugyanitt! (forrás: Magyar Teátrumi Társaság)

A felnőtteknek szóló programok február 21-én kezdődnek, mégpedig a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek zenés felolvasóestjével, amely Domján Edit és Szécsi Pál rövid, de annál emlékezetesebb szerelmét idézi meg. Február 22-én a Jövőre veled, ugyanitt! című romantikus vígjáték kerül színre a veszprémi Petőfi Színház és székesfehérvári Vörösmarty Színház koprodukciójában. A hétvége nyitásaként egy film kulisszái mögé csöppenhetnek a zentai nézők a Kaposvári Csiky Gergely Színház színészeinek köszönhetően. A II. Teátrum Neked! 2018-ban Cserháti Zsuzsa emlékével búcsúzik, a Turay Ida Színház produkciójával, Fehér Adriennel a főszerepben.

(Forrás: Magyar Teátrumi Társaság)

süti beállítások módosítása