A Soltis Lajos Színház vendégjátéka a MU Színházban

A celldömölki társulat Martin McDonagh darabjából készült Vaknyugat című előadása Varró Dániel fordításában látható március 2-án Budapesten.

Martin McDonagh, a kortárs drámaírás fenegyereke sötét humorú története az emberkeresésről egy romokból összehányt kultúrában. Valene és Coleman, két árva fivér egymás lába alatt él valahol a nyugati világ peremén. Apjuk különös körülmények között épp most vesztette életét. Welsh atya, a hivatásában elgyötört pap az egyetlen lélek a környéken, aki megpróbálja megbékíteni az örökké egymást tépő testvéreket, mielőtt kettejük viszonya még sötétebbre fordulna – olvasható a színlapon. 

soltisvak_bs111.JPGVaknyugat (forrás: Soltis Lajos Színház) 

McDonagh drámája csak akkor működik, ha élnek a szövegpoénok – és itt élnek –, aminek feltétele többek közt a megfelelő ritmus. A két folyvást acsarkodó fivért játszó Pesti Arnold és Bruckner Roland kitűnő ritmusérzékkel riposztoznak, fizikai egymásnak feszüléseik is fergetegesek és soha sem markírozottak – ilyen közelről az hamar lelepleződne” – írta az előadásról Szűcs Katalin Ágnes kritikus.

Az előadás rendezője Nagy Péter István, szereplői: Pesti Arnold, Bruckner Roland, Temesi Zsolt és Horváth Viktória. Zenészként Gregorich Zsófia, Gregorich Bálint és Gregorich Domonkos szerepel az előadásban.

Az alkotók felhívják a nézők figyelmét, hogy az előadásban trágár szavak hangzanak el, és megtekintését 16 éven felülieknek ajánlják.

(Forrás: Soltis Lajos Színház)

süti beállítások módosítása