A nap fotója – a dühöngő ifjúságról

John Osborne klasszikusát a Belvárosi Színházban mutatta be az Orlai Produkció Znamenák István rendezésében és Szabó Kimmel Tamással a főszerepben. 

A téma ismerős: mennyire kell, és hogyan lehet megfelelni a társadalmi elvárásoknak, mit tehetnek a lázadó fiatalok azért, hogy változtassanak a számukra nehezen elfogadható társadalmi körülményeken. A bemutató aktualitását az alkotók véleménye szerint az adja, hogy ami egykor a huszonévesek problémája volt, mára későbbre kitolódott, és sokan még harminc fölött is céltalanul keresik a fogódzót az egyre idegenebb világban.  

                 Toldy Gábor előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Osborne saját házasságának élményeit írta meg – alig több mint két hét alatt – ebben a művében, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon. Először jelentek meg a színpadon a dühös fiatalok, akik új elvárásokkal, új problémákkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és számtalan színpadi felújítást megélt.

A jelmezek Cselényi Nóra, a díszlet Znamenák István tervei alapján készültek, az előadás dramaturgja Zöldi Gergely, rendezője Znamenák István. Akik játsszák: Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Ötvös András, Járó Zsuzsa és Papp János.

Kapcsolódó cikkek

Szabó Kimmel Tamás: „Nagyobbat akarok harapni a világból”
„Fontos, hogy akikkel együtt dolgoztam, úgy érezzék: összetartoznak” – Interjú a rendezővel
Kovács Patrícia: ,,Gyakorlom, milyen egy hamutartóban elnyomott csikknek lenni”

süti beállítások módosítása