Anger Zsolt Főfönököt rendez Székelyudvarhelyen

A színész-rendező Lars von Trier első filmes vígjátékának adaptációját állítja színpadra a Tomcsa Sándor Színházban.

Anger Zsolt játszott már Figarót a Vígszínházban; Otellóként és Don Juanként felbukkant a kaposvári Csiky Gergely Színház színpadán is, de nyomozott A martfűi rém című filmben mint Bota nyomozó, és még egy buszt is vezetett a Brazilokban. Az Aranyélet és a Konyhafőnök után jelenleg Székelyudvarhelyen rendezi A főfőnököt. 

_mg_0012.JPGAnger Zsolt (középen) az olvasópróbán (forrás: Tomcsa Sándor Színház)

A főfőnök egy évek óta láthatatlan, avagy nem létező főnökkel működő cég abszurd történetét meséli el. Abszurd történet és társadalmi görbe tükör a felelősségvállalásról, amely a közöttünk élő embertípusok több fajtáját is megmutatja. Talán még magunkra is ismerhetünk a történetben. De milyen is ez a történet?

Itt van hát a történet. Lehet, hogy már rögtön az elején egy kicsit furának tűnik, de kitartás, mert garantálom, hogy mindenki követni tudja majd. Úgy van beállítva, mintha lenne benne valami gondolat, de higgyék el, egy pillanatig sem érdemes elgondolkodni rajta. Ez csak egy ártatlan kis vígjáték. Nincs benne se tanulság, se véleményformáló szándék. Csak egyszerű szórakozás. És nincs annál szórakoztatóbb, mint gúnyt űzni a köldöknézős művészkedésből”- hangzik el a darab elején.

Az előadás főbb szerepeiben Barabás Árpád, Kozma Attila, Bekő Fóri Zenkő, Pál-Varga Márta és Tóth Árpád látható. A bemutató időpontja: május 10.

(Forrás: Tomcsa Sándor Színház)

Kapcsolódó cikkek

Az a fiatalok dolga, hogy szétrúgják a seggünket – Interjú Anger Zsolttal

süti beállítások módosítása