Kiosztották a Művészeti Egyetemek Találkozója díjait

A fődíjat Nagy Péter István, a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatója vehette át.

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult az első alkalommal megrendezett Művészeti Egyetemek Találkozója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere bejelentette, hogy a város jövőre is támogatja a MET megvalósítását. „Örömmel mondhatom, hogy a hagyomány megteremtődött, mert az elsőt jövőre követni fogja a második” – fogalmazott a polgármester. 

lrm_export_20180415_212241.jpgA Színmű elsőéves bábosztályának erre az alkalomra készült produkciója a díjkiosztón (fotók: Bornyi Márton)

A háromnapos rendezvényen több mint 200 művészeti egyetemista vett részt. Alkotásaikkal jelen voltak a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói, produkcióikkal felléptek a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei.  

Élettel telt meg a színház és környéke, a pezsgő légkörű, jó hangulatban eltelt három nap során a fiatal alkotók megismerhették egymás munkáit, inspirálódhattak azokból, sőt még jövőbeni munkakapcsolatok is születtek. A város lakói pedig betekintést kaphattak abba, milyen munka folyik az egyes művészeti egyetemeken – olvasható a rendezvény közleményében.

A fődíjat, vagyis az erre az alkalomra alapított Pelikán díjat, Székesfehérvár Megyei Jogú Város egy éven keresztül juttatott havi 100 000 forintos támogatását Nagy Péter István, a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatója érdemelte ki. 

lrm_export_20180415_212743.jpgNagy Péter István (balra) átveszi a fődíjat

A Videoton Holding Zrt. 100.000 forintos különdíját Süle Tamás, a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatója vehette át.

Az Alba Regia Teátrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért 100 000 forintos különdíját a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának a programban részt vett hallgatói kapták.

A díjakról a teátrum művészeti vezetése döntött.

(Forrás: Vörösmarty Színház)

Kapcsolódó cikkek

Művészeti Egyetemek Találkozója Székesfehérváron

süti beállítások módosítása