Papírvirágok a Spirit Színházban

Sztárek Andrea állítja színpadra Egon Wolff elviselhetetlen magányról szóló darabját Perjési Hildával és Szalay Bencével.

A vegyészmérnökből íróvá lett Egon Wolff  Papírvirágok című műve az 1970-es évek Latin-Amerikájának egyik népszerű drámája volt. A történetben két kibékíthetetlenül ellentétes világ találkozik: egy magányos, emlékeinek élő asszony lakásába enged egy csavargót, aki fokozatosan saját képére formálja a csendes polgári otthont, és annak lakóját is. 

papirviragok.jpgPerjési Hilda és Szalay Bence az előadás imázsfotóján (forrás: Spirit Színház)

A darabot április 25-től a Spirit Színházban Perjési Hilda és Szalay Bence főszereplésével, Sztárek Andrea rendezésében láthatjuk.

Ez a színdarab a magányról szól. Az emberi magánynak egy rettenetes és elviselhetetlen fokáról. A nő életébe belép egy jóval fiatalabb, társadalmi rangban alatta lévő férfi, aki mégis azt csinál vele, amit akar. Hogy lehet ez? Mert ő egy másik ember, és így végre nincs egyedül” – meséli a Papírvirágokról a darab rendezője, Sztárek Andrea. A chilei Egon Wolff drámája áldozatok csatája, ahol azonban senkinek sincs esélye a győzelemre.

 dsc_1934.JPGNagyon izgalmas szerepem van, egy ötvenes, elvált nőt alakítok, aki már nagyon régóta egyedül él. Van egy kis boltja, de azon kívül csak a madara, valamint az evéssel folytatott küzdelme teszik ki a mindennapjait, igazából még barátai sincsenek. Egy nagyon magányos nőről van szó tehát, aki hirtelen találkozik valakivel, aki visszaadja a bizalmát abba, hogy esetleg őt is lehet szeretni. Az a pár nap, amit együtt töltenek, lehet, hogy megér egy egész életet, hiszen végre történik vele valami” – emelte ki a főhősnőt alakító Perjési Hilda.

                                                                        (próbafotó)

A jóképű és megnyerő, ám pszichotikus csavargót Szalay Bence alakítja. „Az én karakterem az, aki teljesen felborítja egy másik ember életét. Nagyon kiszámíthatatlan, szinte másodpercről másodpercre változik a habitusa. Ám mégsem mondanám gonosznak. Egy erősebb jellem, aki jobban tudja irányítani a másik embert, mivel tűpontosan látja az érzelmi világát, s ezt ki is játssza. Azt hiszem, a lelkek harca ez” – mondta a szerepe kapcsán a színész.  

Az előadás az április 25-ei bemutatót követően április 27-én, május 5-én, augusztus 9-én és 10-én látható a Spirit Színházban.

(Forrás: Spirit Színház)

süti beállítások módosítása