6 város 6 színházának 6 előadása a Városmajori Színházi Szemlén

Az elmúlt év hat legjobbnak ítélt nem budapesti, szórakoztató, mégis magas művészi igénnyel színre vitt előadása lesz látható az idei Szemle versenyprogramjában. 

A kecskeméti, kaposvári, miskolci, győri, nyíregyházi és szombathelyi teátrumok előadásait június 15. és július 3. között láthatjuk a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az előadásokat Bozsik Yvette, Mohácsi János, Alföldi Róbert, Rusznyák Gábor, Béres Attila és Simon Kornél rendezték. 

Az idei Szemlét is olyan, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják majd, melyeket egy szakmai csapat választott ki a nem budapesti kőszínházi kínálat több mint félszáz előadásából. A szakmai minőség mellett a válogató bizottságnak a városmajori színpad korlátozott technikai lehetőségeit is figyelembe kellett vennie. A tematika a régi, de a darabválasztást idén kissé átszínezi a sötétebb tónusú, helyenként abszurd, fekete humor is.  

_sad2592.jpgBányai Kelemen Barna és Jordán Tamás a Volpone előadásában (fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Ennek jegyében a Szemle A vád tanújával indul június 15-én. Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezésében, a Győri Nemzeti Színház előadásban láthatja a közönség. Ezt követi a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának előadása az Illatszertár június 20-án szerdán, amely Mohácsi János rendezésében egy, a rendezőtől megszokott humorú közegben jeleníti meg a komor vígjátékot. Kaposvár a Cabaret című musicallel lesz jelen, melyet Bozsik Yvette rendezett. 

Emblematikus vígjáték a Furcsa pár, a Miskolci Nemzeti Színház előadása, Béres Attila rendezésében. A népszerű filmből is ismert párost Görög László és Gáspár Tibor alakítja. A kecskeméti Katona József Színház Képzelt beteg című előadásában egyedi módon ötvöződik a kortárs és a darab korabeli világ, és egy erőteljes atmoszférát létrehozva váltogatja a humort és az emberi élet múlandóságának tragédiáját. A Színházi Szemlét a szombathelyi Weöres Sándor Színház Volpone előadása zárja, melyben Jordán Tamás játékában és Alföldi Róbert rendezésében elevenedik meg Ben Jonson szatirikus darabja.  

171129_mnsz_furcsapar_1_proba_051_resize.JPGGörög László és Gáspár Tibor a Furcsa pár előadásában (fotók: Gálos Mihály Samu)

A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire a www.szabadter.hu oldalon. A díjkiosztóra hagyományosan szeptember elején, a Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként kerül sor. A közönség az interneten szavazhat a legjobb előadásról a www.szabadter.hu oldalon a Szemle indulása után. Blogírók jelentkezését is várják a szervezők, bloggernek a pr@szabadter.hu e-mail címen lehet jelentkezni.

(Forrás: Szabad Tér Színház)

Kapcsolódó cikkek

Gáspár Tibor és Görög László Furcsa párja Miskolcon
Alföldi Róbert Volponét rendez Szombathelyen

süti beállítások módosítása