Klasszikus évadot hirdettek Győrben

Októberben ünnepli 40 éves évfordulóját a Győri Nemzeti Színház, amely a jubileumi évadban ismert klasszikusokat tűz műsorra, és két ősbemutatóra készül.

A 2018-19-es évad műsorterve szerint a nagyszínházban Mikszáth Kálmán-Závada Pál  Különös házasság című művét mutatják be szeptemberben, Valló Péter rendezésében. Csehov   Sirály című színjátékát októberi bemutatóval Bagó Bertalan állítja színpadra.

A Győri Balett Black to Say Silence - Sötét, csönd címmel novemberben tart premiert. A produkció koreográfusa Ángel Rodriguez, a zene Fernando Lázaro munkája. Fenyő Miklós-Egressy Zoltán  Aréna című musicaljének bemutatóját decemberben láthatja a közönség, Forgács Péter rendezésében, Kováts Gergely Csanád koreográfiájával. 

krizsan_csaba_mti.jpgGyőri Nemzeti Színház (fotó: Krizsán Csaba / MTI)

A Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera produkciójaként Mozart   Figaro házassága című vígoperáját 2019 februárjában, Szabó Máté rendezésében tűzik műsorra. John Steinbeck   Egerek és emberek című művét Szűcs Gábor állítja színpadra, 2019 márciusi premierrel.

Huszka Jenő-Bakonyi Károly-Martos Ferenc  Bob herceg című operettje 2019 áprilisában látható először, Radó Denise rendezésében, Fekete Miklós koreográfiájával.

A Kisfaludy teremben Goldoni  Két úr szolgája című komédiáját mutatják be szeptemberben, Funtek Frigyes rendezésében, Heltai Jenő  A tündérlaki lányok című művét pedig 2019 februárjában láthatja először a közönség, Forgács Péter rendezésében.

A sulibérletes előadások között Kszel Attila   Mágusok és varázslók című, valamint Kszel Attila és Szücs Péter Pál   Ludas Matyi Jr. színművét játsszák, továbbá Simon Kornél rendezésében bemutatják Antoine de Saint-Exupéry   A kis herceg című meséjét is.

Az októberi évfordulóra a teátrum egész napos rendezvénysorozattal készül: rendhagyó módon akkor tartják nyílt napjukat, amelyet gálaműsorral zárnak.

A Modern Városok Program keretében a Győri Nemzeti Színház és környezete megújul. A tervezett beruházás 2019 őszén indul, így a Győri Nemzeti Színház társulata és a Győri Balett az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik. A tervek szerint a beruházás 2021 őszére készül el, ekkor vehetik birtokba a 21. századi modern épületet.

A jövő évadban Nagy Gréta színész-énekesnő az Aréna című musical főszereplőjeként mutatkozik be a győrieknek, Kurucz Dániel színművész pedig szeptembertől látható a Különös házasság című darabban.

A nagyszínházban az István, a király, A padlás és az Abigél, a Kisfaludy teremben a Csoportterápia, a Primadonnák és A Pál utcai fiúk című darab marad műsoron.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

A közönség döntheti el, Győrben ki a legnépszerűbb színházi háttérdolgozó
A Győri Nemzeti Színház átmenetileg az Olimpiai Sportparkba költözik

süti beállítások módosítása