Három előadását búcsúztatja májusban a Radnóti Színház

Utolsó alkalommal látható a Nagymező utcai teátrumban a Vágyvillamos, a Téli rege és a Lear király előadása.

Vágyvillamos / r: Zsótér Sándor / utolsó előadás: május 3. 19 óra

Zsótér Sándor rendezését hat és fél éven keresztül játszották a budapesti Radnóti Színházban Kováts Adél főszereplésével. 2011-ben még Csányi Sándor játszotta Stanley Kowalski szerepét, amelyet egy ideje Pál András alakít. 

vagyvillamosa_ea_refoto_domolky_daniel_web_103.jpg        Kováts Adél és Pál András a Vágyvillamos előadásában (fotó: Dömölky Dániel)

Az előadás nem csupán az egy drámához mérten kifejezetten hosszú szériára lehet büszke, de szakmai elismeréseknek sem volt híján. 2012-ben Zsótér Sándor a legjobb rendezésért, Kováts Adél a legjobb női alakításért, Ambrus Mari pedig a legjobb díszletért vehette át a Kritikusok Díját a Vágyvillamos előadásért. Majd ugyanebben az évben Kováts Adél a POSZT-on is megkapta a legjobb női főszereplő díját Blanche Dubois megformálásáért.

Téli rege / r: Valló Péter / utolsó előadás: május 19. 19 óra

Valló Péter Shakespeare-rendezése ezzel szemben alig élt túl egy évet (2017. március elején mutatták be) annak ellenére, hogy a kritika meglehetősen jól fogadta. Pál András Leontes alakítását pedig kifejezetten dicsérték a kritikusok, aki ezzel a játékával tavaly el is nyerte az évad legjobb Shakespeare alakításáért járó Gábor Miklós-díjat. 

teli_domolky.jpg                    Pál András a Téli rege előadásában (fotó: Dömölky Dániel)

Lear király / r: Alföldi Róbert / utolsó előadás: május 29. 19 óra

Alföldi Róbert egy ismertebb (és valljuk be, hálásabb) Shakespeare darabot állított színpadra 2015 őszén, amely így két és fél éven keresztül szerepelt a Radnóti Színház műsorán, László Zsolt címszereplésével. A kritikusok elsősorban az első félóra egyszerűségében nagyszerű voltát és a színészi játékokat dicsérték, az első két sorban ülők pedig azon bosszankodhattak (és bosszankodhatnak azóta is), hogy jó ideig jobbára csak az asztalnál ülő lábakat láthatják az előadásból. 

lear_12_toldy.JPGKováts Adél, László Zsolt és Csomós Mari a Lear királyban (fotó: Toldy Miklós)

A szakmai elismerések sem kerülték el az előadást: László Zsolt a legjobb férfialakítás, Menczel Róbert a legjobb díszlet díját nyerte el a POSZT-on, ahonnan Szatory Dávid a MASZK Országos Színészegyesület és a Mozaik Művészegyesület legjobb férfi szereplő díjával térhetett haza.

Kapcsolódó cikkek

Pál András idén a legjobb Shakespeare színész
Véget ért a 16. POSZT - Ők a díjazottak!

süti beállítások módosítása