Operett fesztivál Veszprémben

A Rátonyi Róbertről elnevezett fesztivált első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezik meg a Petőfi Színházban.

A négynapos rendezvény június 21. és 24. között zajlik. Napközben mozgalmas és színes családi programok várják az érdeklődőket a Színházkertben, este pedig a műfaj képviselői  lépnek fel a nagyszínpadon. 

Rátonyi Róbert életének utolsó szakaszában négy előadást is rendezett Veszprémben. A Veszprémi Petőfi Színház a művész előtt tisztelegve szervezi  a Rátonyi Róbert Operettfesztivált melynek célja, hogy a négynapos programsorozat a családosan érkezők számára is tartalmas kikapcsolódást nyújtson, és minél többen közelebbről is megismerkedjenek a hungarikumnak számító műfajjal.  

bor_mamor_sz_1.jpg        Váradi Eszter Sára és Keller János a Bor, mámor, szerelemben (forrás: Petőfi Színház)

 A fesztivál fő eseményei az esti előadások a nagyszínpadon, melyeket a színház előtti téren „off-program”-ok követnek. 

Az első napon, a nyitóceremóniát követően, a színház előtt felállított színpadon tekintheti meg a közönség a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélt, melynek szereplői Füredi Nikolett, Buch Tibor, Keller János, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi, Tűzkő Sándor, Juhász Illés és a zenekar. 

Az esemény második estéjén magyar nóta és operett estet tartanak a Veszprémi Petőfi Színház színpadán. A szórakoztatásról Kállay Bori, Fonyó Barbara, Berkes János, Halas Adelaida és Szeles József gondoskodik élő zenekar kíséretében, Báder Ernő vezetésével. 

Június 23-án A régi nyár című operettet ezúttal a Budapesti Operettszínház előadásában láthatjuk Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Faragó András és Gergely Róbert főszereplésével. Érdekesség, hogy ez a darab volt Rátonyi Róbert első veszprémi bemutatkozó rendezése. 

A fesztivált nagyszabású operett gála zárja kiváló szólisták közreműködésével. Fellép többek között a Budapesti Operettszínházból Vadász Zsolt, Lukács Anita, Laki Péter, Kardffy Aisha, valamint az Operettszínház nagyzenekara Makláry László vezényletével. 

A fesztivál mind a négy napján gazdag kísérőprogram várja a kikapcsolódni vágyókat. A szabadtéri rövid színpadi műsorok mellett népművészeti kirakodóvásár, mutatványosok, családi programok színesítik a kínálatot, lesz bábszínház, jönnek bohócok, artisták, huszárok és sok-sok meglepetés. 

(Forrás: Petőfi Színház, Veszprém)

süti beállítások módosítása