Keresztes Attila rendezésében mutatta be a Mártírokat a Figura

Mayenburg drámája olyan kérdéseket fogalmaz meg, amelyekre nem egyszerű és nem is kényelmes választ találni.

A Figura Stúdió Színház május 4-én mutatta be Marius von Mayenburg  Mártírok című drámáját. A gyergyószentmiklósi színház soron következő produkciójának rendezője Keresztes Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti vezetője.  

martirok_probafotok_jakab_lorant.jpgMártírok (próbafotók: Jakab Lóránt)
 
Benjamin azt hiszi, hogy az általa gyakorolt vallásosság az egyetlen helyes módja a létezésnek és az önreflexiónak, de nincs tudatában annak, hogy rosszul értelmezi a Szentírást.
Az éppen kamaszodó fiú hirtelen kialakult hitét a környezete képtelen megérteni, talán nem is akarja. Hiába gátolják, Benjamin a fegyelmi eljárások hatására sem akar megváltozni. Így jut el a történet egy olyan visszafordíthatatlan helyzetig, amelyben már az is tragédia, hogy bűnösök helyett csak megoldatlan problémákat (meglehet, mártírokat) találunk.

Az előadást játsszák: Bartha Boróka, Faragó Zénó, Fodor Alain Leonard, Kolozsi Borsos Gábor, Máthé Annamária, Moșu Norbert-László, Pignitzky Gellért és Vajda Gyöngyvér. A produkció zeneszerzője Boros Csaba, díszlet- és jelmeztervezője Szőke Zsuzsi. 

martirok_probafotok_jakab_lorant1.jpgMártírok (próbafotó)

Az előadást a szervezők kizárólag 18 éven felüli nézőknek ajánlják.

(Forrás: Figura Stúdió Színház)

süti beállítások módosítása